Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο ΦΣ Λέσβου απαντά στην εταιρεία MSD

23/1/2019 11:45:41 πμ
Αναλυτικά στοιχεία για τις ποσότητες που ζητήθηκαν και τις ποσότητες που απέστειλε
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, ο οποίος έχει κάνει μήνυση στην εταιρεία MSD (Merck Sharp & Dohme) για τις μικρές ποσότητες αντιδιαβητικών φαρμάκων που στέλνει στο νησί και έχει πάρει απάντηση από την πλευρά της εταιρείας, συνεχίζει με νέο Δελτίο Τύπου την προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα.

Στο Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος δίνει αναλυτικά στοιχεία για τις ποσότητες που ζητήθηκαν και τις ποσότητες που απέστειλε η εταιρεία στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Λέσβου (ΣΥΦΑΛ), ώστε να εξυπηρετηθούν τα 90 φαρμακεία του νησιού για τις ανάγκες 95.000 κατοίκων του νησιού συν των προσφύγων που διαμένουν τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Στους πίνακες που ακολουθούν, τις οποίες κοινοποιεί ο Σύλλογος, φαίνονται οι ποσότητες των φαρμάκων JANUMET 50+1000, JANUVIA 100 και JANUVIA 50:


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου θέτει το ερώτημα "εάν οι ποσότητες αυτές, επαρκούν για τις ανάγκες των φαρμακείων της Λέσβου, όταν από τα φαρμακεία ζητούνται οι πολλαπλάσιες" και προσθέτει ότι δέχεται καθημερινά "αιτήματα δεκάδων φαρμακοποιών, που ζητούν απεγνωσμένα τα παραπάνω φαρμακευτικά σκευάσματα, ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν τις συνταγές των ασθενών που προσέρχονται στα φαρμακεία τους. Συνταγές που τελικά παραμένουν ανεκτέλεστες, καθώς δεν υπάρχουν οι επαρκείς ποσότητες για να εξυπηρετηθούν".

Καταλήγει δε ότι: "Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι, οι ασθενείς αυτοί, που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, να αναγκάζονται να διακόπτουν την θεραπευτική τους αγωγή με τα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους".

Οι 90 υπεύθυνες δηλώσεις των φαρμακοποιών του νησιού που δηλώνουν ότι, «αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς των φαρμακείων τους με τα παραπάνω φάρμακα», αποδεικνύουν περίτρανα τα ανωτέρω.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη