Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο FDA καταργεί τις άδειες των πρώτων mRNA εμβολίων

25/4/2023 1:52:11 πμ
Προς εκτόνωση η κρίση της Covid-19 στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 11 Μαΐου θα λήξει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Fierce Pharma, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της Covid-19. Αυτό οδηγεί και σε νέες οδηγίες εμβολιασμού έναντι της νόσου, με τον FDA να έχει ήδη απλουστεύσει τις σχετικές διαδικασίες. Ειδικότερα, τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19 των Pfizer και Moderna δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα για όσους θέλουν να εμβολιαστούν, καθώς δεν ισχύει πλέον η άδεια χρήσης εκτάκτου ανάγκης που κατείχαν.

Όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, τώρα είναι διαθέσιμα μόνο τα νεότερα, δισθενή εμβόλια που εκτός από το πρώτο στέλεχος του ιού, στοχεύουν και τα στελέχη Όμικρον BA.4 και BA.5. Αυτά θα χορηγούνται ως μία δόση στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ακόμα και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στο παρελθόν με τα μονοσθενή εμβόλια. 

Οι ενήλικες 65 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια πρόσθετη δόση με το δισθενές εμβόλιο τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την αρχική τους δισθενή δόση, όπως και οι περισσότεροι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς, τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη τους δόση. 

«Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, τα δεδομένα υποστηρίζουν την απλούστευση της χρήσης των εγκεκριμένων δισθενών mRNA εμβολίων και ο οργανισμός πιστεύει ότι αυτή η προσέγγιση θα συμβάλει στην ενθάρρυνση του μελλοντικού εμβολιασμού», δήλωσε ο Peter Marks, M.D., Ph.D., διευθυντής στο Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Φαρμάκων του FDA.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ & την Περιφέρεια Αττικής
Μεγάλες οι ανάγκες για εμβόλια και αντιβιοτικά για τους κατοίκους της Θεσσαλίας


Σχετικά άρθρα

Αναγκαίος ο εμβολιασμός έναντι πέντε ιών
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ & την Περιφέρεια Αττικής
ΕΚΠΑ: Προειδοποίηση για τις λοιμώξεις από Vibrio vulnificus
Απαιτούν άμεση εντατική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση
EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια