Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο Φ.Σ. Ηρακλείου μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φαρμακευτικής Φροντίδας

18/2/2026 4:55:10 μμ
Θα επικεντρωθεί στην έρευνα για τη συμμόρφωση στην αγωγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φ.Σ. Ηρακλείου είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φαρμακευτικής Φροντίδας (PCNE). Η αποδοχή του σχετικού αιτήματος έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συμποσίου του Δικτύου, που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Αυστρία.

 

Το Δίκτυο στοχεύει στην τόνωση της έρευνας και στην εφαρμογή έργων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες φαρμακείου, τη φαρμακευτική ανασκόπηση, την προσήλωση στη θεραπεία κ.ά.

 

Μιλώντας στο f.daily, ο πρόεδρος του συλλόγου Αριστοτέλης Σκουντάκης, ο οποίος βρίσκεται στο συμπόσιο, εξήγησε ότι: «Τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε πιο οργανωμένες ερευνητικές δραστηριότητες. Σκοπός μας, ως Φ.Σ. Ηρακλείου, είναι να επικεντρωθούμε στη συμμόρφωση στην αγωγή». Όπως είπε, το PCNE διεξάγει σεμινάρια και μελέτες που οδηγούν στην εφαρμογή υπηρεσιών φαρμακείου, οι οποίες είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες ως προς την αποτελεσματικότητά τους αλλά και την εξοικονόμηση δαπανών. «Μόνο έτσι μπορούμε συνδικαλιστικά πια να επιχειρηματολογήσουμε για την αποζημίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Σε σχετική του ανάρτηση, ο πρόεδρος ευχαριστεί τον φαρμακοποιό Μάριο Σπανάκη και το Δ.Σ. του συλλόγου και κάνει λόγο για μια «πολύτιμη παρακαταθήκη για τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς και την ΠΦΥ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκτός από την επιστήμη τους χρησιμοποιούν και την τέχνη
Αναφέρει πως η μεταρρύθμιση οδηγεί σε σταδιακή αποδόμηση του κλάδου






Σχετικά άρθρα

13χρονα αγοράζουν φάρμακα χωρίς επίβλεψη
Σύμφωνα με έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο
ΟΣΦΕ: Τον Μάρτιο ο 4ος κύκλος του μεταπτυχιακού για τη διοίκηση των συνεταιρισμών
Η Ομοσπονδία θα προσφέρει έως 3 υποτροφίες
Μεγάλη καμπάνια του ΠΦΣ για την επιστροφή των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Σχετικό υλικό αποστέλλεται σε όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Οικονομική στήριξη ζητούν οι 'Αγγλοι φαρμακοποιοί
Ενώ οι υπηρεσίες εμπλουτίζονται