Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

12/9/2023 7:36:35 μμ
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 19:00
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον τουλάχιστον 6.000 πολιτών, ο ΦΣΘ διοργανώνει και φέτος την εκδήλωση-θεσμό για την πόλη. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο χώρο μπροστά από το Βασιλικό θέατρο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα στηθούν μικρές τέντες, δημιουργώντας έναν «ανοικτό» στεγασμένο χώρο σαν φαρμακείο.

Φαρμακοποιοί-μέλη του Συλλόγου θα ενημερώνουν το κοινό για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας, όπως ο εμβολιασμός ενηλίκων, η μέτρηση αρτηριακής πίεσης, η χρήση αναπνευστικών συσκευών, ο έλεγχος συμμόρφωσης στη φαρμακευτική αγωγή, οι υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας και περιποίησης, η ασφαλής διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής και ο κομβικός ρόλος του φαρμακοποιού στην ΠΦΥ. Επίσης εταιρείες χορηγοί θα ενημερώνουν για προϊόντα και υπηρεσίες και θα διανέμεται στους διερχόμενους ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί καμπάνια προβολής στα social media και σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρξει και αφίσα για τις βιτρίνες των φαρμακείων. Ο Σύλλογος καλεί τους φαρμακοποιούς να προωθήσουν και οι ίδιοι την εκδήλωση μέσω των social media. Από το 2018 ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος και μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας