Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο ΕΟΠΥΥ ξεπληρώνει χρέος 270 εκατ. ευρώ σε φαρμακευτικές

22/8/2016 12:35:06 μμ
Προσπάθεια εξυγίανσης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Εξόφληση χρεών ύψους 270.. εκατ. ευρώ προς φαρμακευτικές επιχειρήσεις πραγματοποίησε ο ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο προγράμματος εξυγίανσης του.


Από τις 10 Αυγούστου είχε υπάρξει σχετικό ένταλμα για την αποπληρωμή των χρεών.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, έχει δώσει εντολή η διαδικασίας εξόφλησης των παρόχων να εντατικοποιηθεί με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εξοφλήσει τα χρέη που είχε μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.


Ο προγραμματισμός του ΕΟΠΥΥ έχει ως στόχο η εξόφληση των φαρμακευτικών να γίνει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.


Στοιχεία τουΣυνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) εδειναν την εικόνα πως τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ως το τέλος του 2015 ανέρχονταν στα 536 εκατ. ευρώ. Η πρόσφατη εξόφληση μειώνει τις οφειλές στο μισό. Στο μεταξύ το συνολικό ποσό των χρεών του οργανισμού υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ.


Ο ΣΦΕΕ υπολογίζει πως το σύνολο των οφειλών του δημοσίου προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ξεπερνά πλέον το 1,2 δις ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων.


Η απόφαση της εξόφλησης θα βοηθήσει τον οργανισμό να προχωρήσει σε εξυγίανση και αποπληρωμή των οφειλών του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Για τη χορήγηση ταινιών μέτρησης γλυκόζης σε χρήστες CGM






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών