Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ο ΕΟΠΥΥ προετοιμάζει το έδαφος για κούρεμα των χρεών του

30/11/2012
Ανησυχία στους παρόχους υγείας για τα οφειλόμενα παλαιότερων ετών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ανησυχία προς όλους τους προμηθευτές και παρόχους υγείας έχουν προκαλέσει τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν για «κούρεμα» από την κυβέρνηση, των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων από παλαιότερα έτη, προς αυτούς. Το ότι θα υπήρχε «κούρεμα» ήταν γνωστό και είχε προβλεφθεί και σε νόμο, ωστόσο τα σενάρια κάνουν λόγο για «κούρεμα» που μπορεί να φτάσει και το 50%!


Όπως σημείωσε ο Γρηγόρης Τσεκμέζογλου, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και υπεύθυνος των εργαστηριακών γιατρών, πριν λίγες μέρες στάλθηκε εγκύκλιος σε όλους τους παρόχους, με την οποία τους ζητείται να δηλώσουν σε ένα ειδικό λογαριασμό όλα τα ποσά που τους οφείλονται από ασφαλιστικά ταμεία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011. Έχουν χρονικό περιθώριο να δηλώσουν τις οφειλές που διεκδικούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.


Έχει ανακοινωθεί πως θα διατεθεί ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ για να καλυφθεί μέρος των οφειλών προς προμηθευτές και παρόχους υγείας. Όπως τόνισε ο κ. Τσεκμέζογλου «φαίνεται πως δεν γνωρίζουν πόσες είναι οι οφειλές. Συγκεντρώνουν τώρα τα στοιχεία και ανάλογα με το πόσες θα είναι οι συνολικές οφειλές, θα αποφασίσουν και πόσο θα τις κουρέψουν».


Στο μεταξύ, οι πάροχοι υγείας είναι απλήρωτοι και από τον ΕΟΠΥΥ. Η πλειοψηφία των παροχών έχει πληρωθεί μέχρι και τον Μάιο, οι κλινικοί γιατροί μέχρι τον Ιούνιο και οι φαρμακοποιοί μέχρι τον Ιούλιο. Αλλά και για τους μήνες που πληρώθηκαν δεν έχουν πάρει όλο το ποσό που τους οφείλεται, αλλά το 90% και το υπόλοιπο 10% παραπέμπεται στην εκκαθάριση.


Πηγή: evdomi.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με τους Φ.Σ. Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας
Διδακτορικός φοιτητής ανέπτυξε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή