Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ο ΕΟΦ συγκεντρώνει στοιχεία πωλήσεων από ΚΑΚ και φαρμακαποθήκες

9/6/2024 11:59:18 μμ
Για 8 συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι τις 07/06 ήταν η προθεσμία που έχουν οι εταιρείες αλλά και οι χονδρεμπορικές επιχειρήσεις του φαρμάκου για να παραδώσουν στον ΕΟΦ στοιχεία πωλήσεων ορισμένων φαρμάκων προς τα φαρμακεία (νοσοκομειακά και ιδιωτικά της κοινότητας) που θα αφορούν την περίοδο Ιανουάριου - Απριλίου 2024. 


Το αίτημα του ΕΟΦ γίνεται στο πλαίσιο διερεύνησης του εφοδιασμού της αγοράς και των ελλείψεων που παρατηρούνται και αφορά συγκεκριμένα σκευάσματα των αντιθρομβωτικών φαρμάκων apixaban και rivaroxaban, δύο ινσουλινών και του αντιεπιληπτικου levetiracetam. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών διερωτήθηκαν για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου αιτήματος λόγω επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα όμως με τη νομική σύμβουλο της ΟΣΦΕ, Δ. Λιαπάκη, οι ΣΥ.ΦΑ. είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τα στοιχεία στον ΕΟΦ, ενώ μπορούν να ενημερώσουν σχετικά τους πελάτες τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένα προβλέπονται τα κέρδη της το 2026, αναμένοντας 6 εγκρίσεις νέων φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία






Σχετικά άρθρα

Ην. Βασίλειο: Κατασχέθηκαν 2000 δόσεις παράνομων GLP-1 φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία
Σύσσωμες οι εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ε.Ε. διαμαρτύρονται
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του η εκτέλεση 60 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες
ΕΟΦ: Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα