Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

Ο ΕΜΑ ξεκινά τη διαδικασία έγκρισης των ολλανδικών εγκαταστάσεων

8/2/2018 11:11:58 πμ
Δεν φαίνεται να περνά το αίτημα της Ιταλίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το κτίριο Spark που θα στεγάσει προσωρινά τον ΕΜΑ στην Ολλανδία, τον Ιανουάριο του 2019

Δεν φαίνεται να αλλάζει τελικά η μελλοντική έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) από το 'Αμστερνταμ στο Μιλάνο, όπως θα ήθελε η ιταλική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΕΜΑ, το διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης των εγκαταστάσεων στην ολλανδική πρωτεύουσα.


Υπενθυμίζεται ότι οι ιταλικές αρχές επαναδιεκδίκησαν τη φιλοξενία του ΕΜΑ, μετά τις δηλώσεις της ολλανδικής κυβέρνησης ότι το κτίριο που θα στεγάσει τον Οργανισμό μετά το Brexit δεν θα είναι έτοιμο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με χθεσινή (7/2/2018) ανακοίνωση του ΕΜΑ, τα μέλη του Δ.Σ. συνεδρίασαν εκτάκτως, προκειμένου να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τις προσωρινές αλλά και για τις τελικές εγκαταστάσεις στο 'Αμστερνταμ και έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόταση των Ολλανδών αντιπροσώπων.


Το καινούριο κτίριο στην περιοχή Zuidas, που θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για τον ΕΜΑ, δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019, όταν ο EMA θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργικός, αλλά οι Ολλανδοί έχουν διαθέσιμο προσωρινό κτίριο στην περιοχή Sloterdijk. Το Δ.Σ. του Οργανισμού ενημερώθηκε για το προσωρινό κτίριο Spark, το οποίο θα ανακαινισθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του EMA και θα διατεθεί την 1η Ιανουαρίου 2019, γεγονός που θα επιτρέψει στον EMA να μεταφέρει όλο το προσωπικό στο 'Αμστερνταμ πριν από τα τέλη Μαρτίου 2019, ημερομηνία του επίσημου Brexit. Αυτή η προσωρινή λύση εξασφαλίζει την επιχειρηματική συνέχεια του EMA στο Αμστερνταμ έως ότου ολοκληρωθεί το νέο μόνιμο κτίριο στις 15 Νοεμβρίου 2019.


Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της ολλανδικής κυβέρνησης παρουσίασαν λεπτομέρειες για το μόνιμο κτίριο και δεσμεύτηκαν για την ομαλή μετάβαση από το προσωρινό στο μόνιμο κτίριο, το οποίο αναμένεται να ανταποκριθεί στις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις του EMA.


Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτές τις δεσμεύσεις, αλλά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του κτιρίου πρέπει ο σχετικός φάκελος με επιπρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες να υποβληθεί στην αρμόδια για τον προϋπολογισμό αρχή (αποτελούμενη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και διερωτάται τι νόημα είχε η άρση απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκων
Σύμφωνα με έρευνα από το Συντονιστικό Όργανο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Οριστικά εκτός Ε.Σ.Υ. οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;
Ο υπουργός Υγείας είναι υπέρ του μέτρου αν και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
Μέσω ΑΑΔΕ τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών
Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και στην κατηγορία οφειλής