Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ο «’Aγιος Σάββας» αποκτά αυτοτελές Τμήμα Κλινικών Μελετών

17/7/2023 8:23:07 μμ
Με την υποστήριξη του HACRO
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την έναρξη της συνεργασίας τους και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανακοίνωσαν η Διοίκηση του Γενικού-Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο 'Aγιος Σάββας» και ο Σύλλογος Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας HACRO, με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία αυτοτελούς Τμήματος Κλινικών Μελετών του Νοσοκομείου. 

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο Σύλλογος HACRO θα παρέχει στο Νοσοκομείο, άνευ αμοιβής, την απαραίτητη υποστήριξη, την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες που απαιτούνται προκειμένου να συσταθεί το Αυτοτελές Τμήμα Κλινικών Μελετών του Νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων, θα αναλάβει την εκπαίδευση του προσωπικού του Νοσοκομείου που θα στελεχώσει το τμήμα, τη θέσπιση μετρήσιμων δεικτών και στόχων απόδοσης και την καθιέρωση σχετικών κριτηρίων αξιολόγησης.

Η Διοικητής-Πρόεδρος ΔΣ, Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο 'Aγιος Σάββας», Όλγα Μπαλαούρα δήλωσε: «Μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού μας από τα εξειδικευμένα στην κλινική έρευνα στελέχη του HACRO, με τις νέες προτυποποιημένες διαδικασίες, με τη δημιουργία τεχνολογικών υποδομών και δεικτών μέτρησης της αποδοτικότητας, στοχεύουμε να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για την ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων και πρωτοκόλλων και την ποιοτική υλοποίησή τους». 

Η Πρόεδρος του HACRO, Ευαγγελία Κοράκη, δήλωσε σχετικά: «Ευχόμαστε το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα Νοσοκομεία, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της νέας νομοθεσίας και να προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση Αυτοτελών Τμημάτων Κλινικών Μελετών. Ως σύλλογος, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες τους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»