Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Novo Nordisk: Στοχεύει σε νέες αγορές για τη σεμαγλουτίδη

30/8/2023 6:47:13 μμ
Παράλληλα αυξάνει σημαντικά την παραγωγή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παρά τις καταγεγραμμένες ελλείψεις που σημειώθηκαν στα νέα φάρμακα κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας λόγω της τρομακτικής ζήτησης, η Novo Nordisk, ένας από τους βασικούς παίκτες αυτής της αγοράς, στοχεύει να λανσάρει τα δημοφιλή του σκευάσματα σε περισσότερες χώρες του κόσμου. 

Η είδηση προέρχεται από τον CEO της εταιρείας Lars Fruergaard, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκαλύψει σε ποιες αγορές σκοπεύει να επεκταθεί. Τόνισε ωστόσο πως αυτά τα λανσαρίσματα θα γίνουν περιορισμένα, καθώς η εταιρεία προσπαθεί ακόμα να ανταποκριθεί στη ζήτηση που παρουσιάζεται και για τα δύο σκευάσματα με σεμαγλουτίδη στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται.

Όπως σημειώνει σχετικό άρθρο στο Fierce Pharma, η Novo Nordisk από την άνοιξη έχει συμφωνήσει με την εταιρεία παραγωγής δραστικών ουσιών και τελικών προϊόντων Thermo Fisher για να αναλάβει την παραγωγή των σκευασμάτων σεμαγλουτίδης κατά της παχυσαρκίας, ώστε να αυξηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς. Παράλληλα, έως το τέλος της χρονιάς το φάρμακο ενδέχεται να παράγεται και από έναν ακόμα κατασκευαστή, ενώ αναμένεται ο βασικός παραγωγός, η Catalent, να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα και να συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάσταση των ελλείψεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια προβλήματα σημειώνονται και στα ανταγωνιστικά σκευάσματα της Eli Lilly, με την εταιρεία επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή. Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, οι ελλείψεις στο σκευάσματα ντουλαγλουτίδης αναμένεται να συνεχιστούν και έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η κερδοφορία από τα φάρμακα σεμαγλουτίδης οδηγεί την ανάπτυξη στη Δανία

Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή, η μεγάλη επιτυχία των δύο αυτών ενέσιμων φαρμάκων για το διαβήτη και την παχυσαρκία είναι στην ουσία υπεύθυνη για την οικονομική ανάπτυξη της Δανίας, της έδρας της Novo Nordisk: στο πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη της οικονομίας στη χώρα ήταν 1,9%, με το 1,7% να οφείλεται στη φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη