Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Novo Nordisk: Μετονομάζει ένα Business Unit εστιάζοντας στα σπάνια νοσήματα

7/3/2022 8:14:31 μμ
Μετασχηματίζει το όνομα του Business Unit Biopharm, σε Business Unit Rare Disease
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την εστίασή της στην αιμορροφιλία και τις διαταραχές ανάπτυξης, καθώς και στις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες διαταραχές αίματος και τις ενδοκρινικές και νεφρικές διαταραχές, όπως οι αιμοσφαιρινοπάθειες, οι αιμολυτικές αναιμίες, οι ανισορροπίες οστών/ασβεστίου, η αχονδροπλασία και η πρωτοπαθής υπεροξαλουρία. Υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Novo Nordisk στα άτομα που ζουν με σπάνιες παθήσεις, μετασχηματίζει το όνομα του Business Unit Biopharm, σε Business Unit Rare Disease, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας βασιζόμενη στην 40χρονη κληρονομιά της, στις σπάνιες παθήσεις.

«Στόχος μας είναι να βρούμε νέες θεραπευτικές λύσεις σε σπάνιες παθήσεις με περιορισμένες επιλογές θεραπείας», δήλωσε ο Ludovic Helfgott, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Business Unit Rare Disease. «Για να το κάνουμε αυτό, επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια στην επιτάχυνση της καινοτομίας και εξερευνούμε διαρκώς τεχνολογίες όπως η γονιδιακή θεραπεία, το RNAi και οι από του στόματος θεραπείες που θα αποτελέσουν τις νέες θεραπευτικές επιλογές για τις σπάνιες παθήσεις. Αυξάνουμε επίσης την εστίασή μας στις συνεργασίες με εταιρείες όπως η 2seventy bio και τις άμεσες επενδύσεις μας σε αυτές τις τεχνολογίες, που αποδεικνύεται από την πρόσφατη εξαγορά της Dicerna».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α






Σχετικά άρθρα

Νέα εποχή ΜΑΜ
9/5/2024 10:34:31 μμΝέα εποχή ΜΑΜ
Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον
Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους