Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Novo Nordisk: Μετονομάζει ένα Business Unit εστιάζοντας στα σπάνια νοσήματα

7/3/2022 8:14:31 μμ
Μετασχηματίζει το όνομα του Business Unit Biopharm, σε Business Unit Rare Disease
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την εστίασή της στην αιμορροφιλία και τις διαταραχές ανάπτυξης, καθώς και στις σπάνιες και εξαιρετικά σπάνιες διαταραχές αίματος και τις ενδοκρινικές και νεφρικές διαταραχές, όπως οι αιμοσφαιρινοπάθειες, οι αιμολυτικές αναιμίες, οι ανισορροπίες οστών/ασβεστίου, η αχονδροπλασία και η πρωτοπαθής υπεροξαλουρία. Υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Novo Nordisk στα άτομα που ζουν με σπάνιες παθήσεις, μετασχηματίζει το όνομα του Business Unit Biopharm, σε Business Unit Rare Disease, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας βασιζόμενη στην 40χρονη κληρονομιά της, στις σπάνιες παθήσεις.

«Στόχος μας είναι να βρούμε νέες θεραπευτικές λύσεις σε σπάνιες παθήσεις με περιορισμένες επιλογές θεραπείας», δήλωσε ο Ludovic Helfgott, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Business Unit Rare Disease. «Για να το κάνουμε αυτό, επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια στην επιτάχυνση της καινοτομίας και εξερευνούμε διαρκώς τεχνολογίες όπως η γονιδιακή θεραπεία, το RNAi και οι από του στόματος θεραπείες που θα αποτελέσουν τις νέες θεραπευτικές επιλογές για τις σπάνιες παθήσεις. Αυξάνουμε επίσης την εστίασή μας στις συνεργασίες με εταιρείες όπως η 2seventy bio και τις άμεσες επενδύσεις μας σε αυτές τις τεχνολογίες, που αποδεικνύεται από την πρόσφατη εξαγορά της Dicerna».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για τη μετάβαση των ασθενών σε εναλλακτικά προϊόντα
Δύο μελέτες οδηγήσαν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals