Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Novo Nordisk Hellas: Οι κλινικές μελέτες ανοίγουν το δρόμο για νέες αντιδιαβητικές θεραπείες

23/5/2022 2:38:18 πμ
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk διεξήγαγε ερωτήσεις στους ασθενείς και στους επαγγελματίες υγείας σχετικά με την ευρέως αναγνωρισμένη αξία της κλινικής έρευνας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης:
  1. Το 91% των επαγγελματιών του χώρου της υγείας αναφέρει ότι η συμμετοχή στις κλινικές μελέτες τούς δίνει πρόσβαση σε νέα επιστημονικά δίκτυα.
  2. Το 75% από αυτούς πιστεύει ότι οι κλινικές μελέτες συμβάλλουν στη συνολική βελτίωση της θεραπείας και στη φροντίδα του ασθενούς στο νοσοκομείο ή στην κλινική.
  3. Το 74% συμφώνησε ότι τα οφέλη από τη συμμετοχή για τους ασθενείς εκτείνονται πέραν της διάρκειας της κλινικής μελέτης.
  4. Το 74% έχει διαγνώσει μία ή περισσότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της διαλογής για τη μελέτη.
  5. Το 71% των ασθενών ανέφερε βελτιωμένες συνήθειες σίτισης ως αποτέλεσμα της συμμετοχής στη μελέτη. 
Για το διάστημα 2016-2020 έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Novo Nordisk Hellas 20 κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν 977 ασθενείς, ενώ η επένδυση για την υλοποίησή τους ανέρχεται στα 11,6 εκατ. ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία υποστηρίζει με συνέπεια τη δέσμευσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη
Την απάντηση θα δώσει πιλοτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Oxford και των φαρμακείων Boots






Σχετικά άρθρα

Παχυσαρκία: Μια πολύπλοκη νόσος που χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση
Γράφει η Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη MD, MSc, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Medical Advisor Φαρμασέρβ-Λίλλυ
Νέο point-of-care τεστ για τον κοκκύτη θα κυκλοφορήσει η Roche
Εγκρίθηκε σε Ε.Ε. και ΗΠΑ
Η παχυσαρκία ως χρόνια νόσος: Από το στίγμα στη θεραπεία με νέα εργαλεία
Γράφει ο Σπυρίδων Καρράς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ