Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novo Nordisk Hellas: Εγγυάται την επάρκεια ινσουλίνης στην Ελλάδα

19/5/2020 4:51:20 μμ
Η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές δωρεές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ύστερα από αίτημα του ΣΦΕΕ, η φαρμακευτική εταιρεία Novo Nordisk Hellas προχώρησε στη δωρεά ενός αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας για μία ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ενώ προμήθευσε τα Σώματα Ασφαλείας με δωρεά 200 λίτρων αντισηπτικού διαλύματος αιθυλικής αλκοόλης αλλά και 4.000 χειρουργικών μασκών στο Πυροσβεστικό Σώμα και 14.000 χειρουργικών μασκών στην Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, υποστήριξε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας για τη δημιουργία ειδικής καμπάνιας ενημέρωσης για την προστασία των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη από τη νόσο COVID-19.

Η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε την έκτακτη δωρεά ινσουλίνης σε ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, από τον Απρίλιο του 2020 έως και το Σεπτέμβριο του 2020 στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να υλοποιηθεί η δωρεά απρόσκοπτα καθώς και η οικονομική υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού από την εταιρεία. O Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόνισε: «Παρακολουθούμε συνεχώς τα επίπεδα των αποθεμάτων μας στην Ελλάδα και επί του παρόντος είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε επαρκή προσφορά των προϊόντων μας σε όλη την αγορά της Ελλάδας χωρίς το οποιοδήποτε ζήτημα στην εφοδιαστική αλυσίδα ή την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν