Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν


Novo Nordisk: Αποκτά την εταιρεία Corvidia Therapeutics

28/7/2020 12:03:50 μμ
Με σκοπό να επεκταθεί στη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novo Nordisk A/S ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Corvidia Therapeutics Inc., μίας ιδιωτικής εταιρείας κλινικού σταδίου που επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για καρδιονεφρικές παθήσεις.

Η Corvidia Therapeutics, έχει υπό ανάπτυξη ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που δρα κατά της ιντερλευκίνης-6 (IL-6), το ziltivekimab, με σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβάντων σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο οι οποίοι ταυτόχρονα εμφανίζουν αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο και φλεγμονή.

Σύμφωνα με την εταιρική συμφωνία, η Novo Nordisk θα αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Corvidia Therapeutics έπειτα από την καταβολή 725 εκατ. δολαρίων. Οι συνολικές πληρωμές προς τους μετόχους της Corvidia Therapeutics θα ανέλθουν τελικά σε 2,1 δισ. δολάρια έπειτα από την επίτευξη ορισμένων κανονιστικών ρυθμίσεων και πωλήσεων από τη Novo Nordisk.


Η συναλλαγή δεν θα επηρεάσει τις προοπτικές λειτουργικού κέρδους της Novo Nordisk για το 2020 και η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την καταβολή του ποσού από χρηματοοικονομικά αποθεματικά. Η απόκτηση της Corvidia Therapeutics και του πλήρους ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος που αναπτύσσει, ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Novo Nordisk για την επέκταση της παρουσίας της σε μια σειρά καρδιομεταβολικών νοσημάτων που συνδέονται στενά με τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες της Novo Nordisk, το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη θεραπεία του συνδρόμου Angelman στην Ευρώπη
Τα περισσότερα προορίζονται για ογκολογικούς ασθενείς


Σχετικά άρθρα

ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ: 40 χρόνια δημιουργίας και πρωτοπορίας
1η Αυγούστου 1980 - 1η Αυγούστου 2020
Οργή για τις φήμες ότι η Moderna κοστολογεί έως 30 δολ. τη δόση του εμβολίου COVID-19
Οι στρατηγικές τιμολόγησης των άλλων εταιρειών
FITO+: Οι μεγάλες προκλήσεις της επόμενης χρονιάς τα νέα καλλυντικά προϊόντα και η εξαγωγική δραστηριότητα
Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου Χρήστου Φαρμάκη, στη Βάσω Καλυβιώτη
H PAUL HARTMANN στη 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Στο περίπτερο 13 | Stand:B01