Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novartis: Συνεπής στις επενδύσεις της στην Ελλάδα το 2020 με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη

23/9/2021 1:53:43 μμ
Συνεισέφερε $149 εκ. στο ΑΕΠ της Ελλάδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis Hellas συνεισέφερε $149 εκ. στο ΑΕΠ της χώρας το 2020, ενώ παράλληλα δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας. 200 από τις θέσεις αυτές, ποσοστό που φθάνει το 11%, σχετίζονται με την καινοτομία. Η Novartis επενδύει σταθερά στην εγχώρια οικονομία, και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία.

Η Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Hellas, δήλωσε: «Παρά το πλήθος των προκλήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων, το 2020 οι μακροχρόνιες προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού συνεχίσαμε να παράγουμε αξία και να παρέχουμε λύσεις, όχι μόνο προς όφελος του οικοσυστήματος υγείας και των ασθενών, αλλά και προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Η Novartis Hellas προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης και της Καινοτομίας. Ειδικότερα, διεξήγαγε 69 κλινικές μελέτες, με ωφελούμενους περισσότερους από 800 Έλληνες ασθενείς, και έδωσε πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους. Η κοινωνική αξία που δημιούργησε η πρόσβαση 1,9 εκ. ανθρώπων σε 60 από αυτές τις θεραπείες μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο ΑΕΠ της χώρας- ανήλθε σε $657,6 εκ., ενώ προστέθηκαν 28.020 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs).

Σημαντικό είναι το αποτύπωμα της φαρμακευτικής εταιρείας και στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών