Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novartis: Επενδύει σταθερά στην εγχώρια οικονομία

24/6/2022 5:14:10 πμ
Και θέτει στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Novartis Hellas συνεισέφερε $149 εκ. στο ΑΕΠ της χώρας το 2020, ενώ δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασής της (SEE).

Επιπλέον, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στην Έρευνας & Ανάπτυξης και Καινοτομία, διεξάγοντας 69 κλινικές μελέτες, με ωφελούμενους περισσότερους από 800 Έλληνες ασθενείς, ενώ έδωσε πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους.

Η κοινωνική αξία που δημιούργησε η πρόσβαση 1,9 εκ. ανθρώπων σε 60 από αυτές τις θεραπείες -μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο ΑΕΠ της χώρας- ανήλθε σε $657,6 εκ., ενώ προστέθηκαν 28.020 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs). 

Στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Novartis Hellas εστίασε στη διαφορετικότητα και στη συμπερίληψη εργαζομένων, στη φροντίδα για το περιβάλλον και στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τις δεσμεύσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) έως το 2030 που βασίζονται σε 3 κύριους άξονες: α) Επιχειρηματική Δεοντολογία & Εταιρική Διακυβέρνηση, β) Πρόσβαση στην Υγεία και γ) Εταιρική Υπευθυνότητα, με έμφαση στους ανθρώπους της, στο περιβάλλον, στους ασθενείς και στην τοπική κοινωνία.

Η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, δήλωσε: «Στη Novartis Hellas έχουμε ενσωματώσει τα κριτήρια ESG σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας καθώς και στην λειτουργία μας ως καλός εταιρικός πολίτης. Μέσω αυτής της προσέγγισης, επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών, μεγιστοποιώντας την αξία που επιστρέφουμε στους ανθρώπους μας, στους Έλληνες ασθενείς και στην κοινωνία, καθώς και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια στις σχέσεις μας με όλους μας τους συμμέτοχους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Φ.Σ. Λιβαδειάς διεκδικεί θέσεις προσωρινής στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία του Δήμου






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα