Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Novartis: αύξηση κερδών 17% για το 2ο τρίμηνο του 2008

17/7/2008
Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 14%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, αύξηση κατά 17% σημείωσαν τα μεικτά κέρδη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω των αυξημένων πωλήσεων του χαπιού Diovan για την καρδιά και του σκευάσματος Gleevec για τον καρκίνο.

Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας, που εδρεύει στην Ελβετία, ανήλθαν στα 10,72 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 14%.

Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Novartis εκτιμά ότι η αναπτυξιακή της πορεία θα ανακάμψει, μετά τη διευθέτηση ορισμένων ανωμαλιών που προήλθαν από την καθυστέρηση του διαβητικού φαρμάκου Galvus, την απόσυρση του Zelnorm ως ερεθιστικού για το έντερο και τη μη έγκριση του νέου της παυσίπονου Prexige.

Εξάλλου, η Novartis φέτος προέβη σε πρόγραμμα μείωσης κόστους, το οποίο περιλάμβανε περικοπές θέσεων εργασίας και αντικατάσταση διευθυντών, αλλά και την αγορά μεριδίου στην εταιρεία οφθαλμικής φροντίδας Alcon Inc., για να προασπίσει τα συμφέροντά της ενόψει αντιγραφών πρωτότυπων φαρμάκων της, ιδιαίτερα του Diovan, οι περσινές πωλήσεις του οποίου της είχαν αποφέρει περισσότερα από 5 δισ. δολάρια.


Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο






Σχετικά άρθρα

Νέος Πρόεδρος του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ ο Παύλος Μπουζιάνης
Το νέο Δ.Σ. έχει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Στο πλευρό της νέας γενιάς που διαπρέπει στην εκπαιδευτική ρομποτική
Στηρίζει την ομάδα Moving Minds στο μεγάλο της ταξίδι προς τον παγκόσμιο τελικό FIRST LEGO League στο Σίδνεϋ
K. Patel (Roche Hellas): Η Ελλάδα σημείο αναφοράς για επενδύσεις στις βιοεπιστήμες
Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν επενδύσει 246 εκατ. ευρώ σε Ε&Α κ.ά.