Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Στις 10 και 11 Οκτωβρίου το PHARMA point 2026 ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη
Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Νομοθετείται έκπτωση 3% από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία!

5/9/2008
Επιχειρείται για πρώτη φορά κατάργηση του σταθερού ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού – Έντονες οι αντιδράσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με αυτόνομη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 35) και με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», νομοθετείται έκπτωση 3% από τα φαρμακεία προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ.Κ.».

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιχειρείται για πρώτη φορά η κατάργηση του σταθερού ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού, κάτι το οποίο ίσχυε έως τώρα.

Κυβερνητικές πηγές, φυσικά, διαβεβαιώνουν ότι η έκπτωση αυτή που θα αποδίδουν οι φαρμακοποιοί στα ασφαλιστικά ταμεία θα αναπληρωθεί με υποχρεωτική αντίστοιχη έκπτωση 3% των φαρμακευτικών εταιρειών προς τους φαρμακοποιούς, κάτι το οποίο «θα αποφασιστεί με σχετικές αγορανομικές διατάξεις, μελλοντικά».

Κάτι τέτοιο όμως είναι άκρως απίθανο να συμβεί, για μια σειρά από λόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η δραστηριότητα των φαρμακευτικών εταιρειών δε σχετίζεται στην πράξη με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και επιπλέον η έλλειψη μηχανοργάνωσης σ’ αυτούς κάνει αδύνατη αυτού του είδους τη διαδικασία.

Οι πρώτες αντιδράσεις φορέων και παραγόντων του χώρου είναι ήδη έντονες και αναμένεται να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες ώρες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και με αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς ερμηνεύουν οι δύο πλευρές τη διευκρινιστική εγκύκλιο






Σχετικά άρθρα

Κόντρα ΠΦΣ-ΦΣΑ με φόντο το ιδιοκτησιακό
Πώς ερμηνεύουν οι δύο πλευρές τη διευκρινιστική εγκύκλιο
Στις 10 και 11 Οκτωβρίου το PHARMA point 2026 ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη
Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Τα 6 αντιγριπικά εμβόλια της φετινής περιόδου
Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό