Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νομοθετείται έκπτωση 3% από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία!

5/9/2008
Επιχειρείται για πρώτη φορά κατάργηση του σταθερού ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού – Έντονες οι αντιδράσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με αυτόνομη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 35) και με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», νομοθετείται έκπτωση 3% από τα φαρμακεία προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Φ.Κ.».

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιχειρείται για πρώτη φορά η κατάργηση του σταθερού ποσοστού κέρδους του φαρμακοποιού, κάτι το οποίο ίσχυε έως τώρα.

Κυβερνητικές πηγές, φυσικά, διαβεβαιώνουν ότι η έκπτωση αυτή που θα αποδίδουν οι φαρμακοποιοί στα ασφαλιστικά ταμεία θα αναπληρωθεί με υποχρεωτική αντίστοιχη έκπτωση 3% των φαρμακευτικών εταιρειών προς τους φαρμακοποιούς, κάτι το οποίο «θα αποφασιστεί με σχετικές αγορανομικές διατάξεις, μελλοντικά».

Κάτι τέτοιο όμως είναι άκρως απίθανο να συμβεί, για μια σειρά από λόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η δραστηριότητα των φαρμακευτικών εταιρειών δε σχετίζεται στην πράξη με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και επιπλέον η έλλειψη μηχανοργάνωσης σ’ αυτούς κάνει αδύνατη αυτού του είδους τη διαδικασία.

Οι πρώτες αντιδράσεις φορέων και παραγόντων του χώρου είναι ήδη έντονες και αναμένεται να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες ώρες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και με αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εντάσσει σε αυτούς τη δια βίου εκπαίδευση και την κατάρτιση
Στόχος η ενσωμάτωση επιχειρηματικών δεδομένων στα business software






Σχετικά άρθρα

Ενημερωμένους Κώδικες Φαρμακευτικής Δεοντολογίας ζητά η FIP
Εντάσσει σε αυτούς τη δια βίου εκπαίδευση και την κατάρτιση
Βότανα και Alzheimer
8/9/2026 4:17:34 μμΒότανα και Alzheimer
Τι γνωρίζουμε για τον ρόλο τους στη γνωσιακή λειτουργία
Παρασκευή ή Δευτέρα η αποζημίωση των φαρμακοποιών για την παχυσαρκία
Σε πλήρη εξέλιξη οι γραφειοκρατικές διαδικασίες
Οι φαρμακοποιοί να αντικαθιστούν γενόσημα & δραστικές ουσίες
Η νέα διεκδίκηση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας