Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νοθευμένο σκεύασμα DURAZEST

29/12/2010
Ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ. - Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι το προϊόν DURAZEST, το οποίο διακινείται πιθανώς και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον Ε.Ο.Φ., είναι νοθευμένο με ουσία ανάλογη της sildenafil, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα.

 

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως φυτικό προϊόν που προορίζεται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχει παράγωγο της ουσίας sildenafil, χωρίς να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

 

Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

 

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

 

Από τον Ε.Ο.Φ. επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Με την καμπάνια «Δεν φταις εσύ. Η παχυσαρκία είναι χρόνια νόσος. Μίλα με τον γιατρό σου»






Σχετικά άρθρα

«Γείτονες, όχι αριθμοί»
Ο τίτλος της καμπάνιας για την αξία των ανεξάρτητων φαρμακείων στις ΗΠΑ
PGEU: Να αποζημιώνονται οι φαρμακοποιοί για τις ελλείψεις φαρμάκων
Ζητά και την ενίσχυση του κανονισμού για τα κρίσιμα φάρμακα
ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 32 θέσεις βοηθών φαρμακείου
Σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο