Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Φαρμακοβιομηχανία εναντίον φαρμακοποιών
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

NHS: 1 στους 5 'Aγγλους επισκέπτεται το φαρμακείο του για ήπιες παθήσεις

3/3/2023 1:45:22 πμ
Ο Οργανισμός ξεκινά και πάλι καμπάνια υπέρ του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μόλις ένας στους πέντε πολίτες της Αγγλίας, ηλικίας 18-40 ετών επισκέπτονται το φαρμακείο της γειτονιάς τους ώστε να λάβουν συμβουλές και καθοδήγηση για ήπιες παθήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στη χώρα. Παράλληλα έδειξε υψηλά επίπεδα ικανοποίησης του κοινού, με 9 στους 10 ανθρώπους να δηλώνουν ότι έλαβαν καλές συμβουλές και ότι τους αντιμετώπισαν με σεβασμό.

Με αφορμή αυτά τα νέα στοιχεία και δεδομένου ότι το NHS Αγγλίας κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και μερικά χρόνια να ωθήσει το κοινό προς τα κοινοτικά φαρμακεία προκειμένου να αποφορτίσει τις δομές υγείας του, λανσάρει και φέτος την καμπάνια «Help us Help you». Η καμπάνια περιλαμβάνει εντυπωσιακές αφίσες με μηνύματα που εμπνέονται από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες (για παράδειγμα «earache strikes back», κατά το «the empire strikes back» από τη γνωστή σειρά ταινιών Star Wars), αλλά και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά. που αναδεικνύουν τη ζωτική συμβουλή και υποστήριξη που μπορούν οι ασθενείς να λάβουν από το φαρμακείο τους για καταστάσεις όπως βήχας, πόνοι, κρυολόγημα, κνησμός στα μάτια κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα του NHS δείχνουν αύξηση κατά 39% των επισκέψεων στα φαρμακεία για ήσσονος σημασίας ασθένειες το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μάλιστα ότι το NHS Αγγλίας σχεδιάζει την επέκταση του ρόλου των φαρμακοποιών σε υπηρεσίες όπως μετρήσεις αρτηριακής πίεσης για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
Είναι 7 εκατ. περισσότερα από το 2021


Σχετικά άρθρα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης
Απ. Βαλτάς: Κάποιες ΠΕ.ΔΙ. κρατούν τις εγκυκλίους στο συρτάρι
Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι φαρμακοποιοί, αφού περικόπτονται συνταγές