Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


NHS: 1 στους 5 'Aγγλους επισκέπτεται το φαρμακείο του για ήπιες παθήσεις

3/3/2023 1:45:22 πμ
Ο Οργανισμός ξεκινά και πάλι καμπάνια υπέρ του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μόλις ένας στους πέντε πολίτες της Αγγλίας, ηλικίας 18-40 ετών επισκέπτονται το φαρμακείο της γειτονιάς τους ώστε να λάβουν συμβουλές και καθοδήγηση για ήπιες παθήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στη χώρα. Παράλληλα έδειξε υψηλά επίπεδα ικανοποίησης του κοινού, με 9 στους 10 ανθρώπους να δηλώνουν ότι έλαβαν καλές συμβουλές και ότι τους αντιμετώπισαν με σεβασμό.

Με αφορμή αυτά τα νέα στοιχεία και δεδομένου ότι το NHS Αγγλίας κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και μερικά χρόνια να ωθήσει το κοινό προς τα κοινοτικά φαρμακεία προκειμένου να αποφορτίσει τις δομές υγείας του, λανσάρει και φέτος την καμπάνια «Help us Help you». Η καμπάνια περιλαμβάνει εντυπωσιακές αφίσες με μηνύματα που εμπνέονται από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες (για παράδειγμα «earache strikes back», κατά το «the empire strikes back» από τη γνωστή σειρά ταινιών Star Wars), αλλά και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ, βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά. που αναδεικνύουν τη ζωτική συμβουλή και υποστήριξη που μπορούν οι ασθενείς να λάβουν από το φαρμακείο τους για καταστάσεις όπως βήχας, πόνοι, κρυολόγημα, κνησμός στα μάτια κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα του NHS δείχνουν αύξηση κατά 39% των επισκέψεων στα φαρμακεία για ήσσονος σημασίας ασθένειες το 2022 σε σύγκριση με το 2021.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μάλιστα ότι το NHS Αγγλίας σχεδιάζει την επέκταση του ρόλου των φαρμακοποιών σε υπηρεσίες όπως μετρήσεις αρτηριακής πίεσης για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης