Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ στο 11ο Health Expo Athens
Οι συνεργασίες και η ψηφιακή γνώση στο επίκεντρο
Σοβαρές προσβολές κατά των φαρμακοποιών από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Τους κατηγορεί για εμπορικά παιχνίδια με φαρμακευτικές και επικίνδυνες πρακτικές
Ημερίδα για τις Καλές Πρακτικές στη Διοίκηση των Νοσοκομείων
Με πλειάδα καταξιωμένων στελεχών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο


Νέος Φορέας από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας

5/2/2020 4:59:19 μμ
Θα συνδιαχειρίζονται τα προβλήματα των φαρμακείων τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι τέσσερις πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας (Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Καρδίτσας) προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου Φορέα, μέσω του οποίου θα συνδιαχειρίζονται κρίσιμα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των φαρμακείων της ευρύτερης περιοχής αλλά και της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν από κοινού το Σάββατο, με αφορμή το θέμα των ελλείψεων στα φάρμακα, συζήτησαν και μια σειρά από άλλα επιμέρους ζητήματα και πάρθηκαν αποφάσεις που θα τεθούν προς υλοποίηση το προσεχές διάστημα.

Οι 4 πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων αποφάσισαν:
  • Ίδρυση Συντονιστικού Οργάνου Θεσσαλίας: Μέλη του θα είναι οι τέσσερις πρόεδροι και θα συνέρχεται σε τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις για το συντονισμό κοινών δράσεων που αφορούν κλαδικά ή τοπικά θέματα.
  • Δημιουργία μηχανισμού καταγραφής των ελλείψεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο: Ο νέος Φορέας θα παραμείνει σε εγρήγορση μέχρι να δει απτά αποτελέσματα μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση για τη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων. «Κοινή μας πεποίθηση είναι πως η αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την εξασφάλιση της επάρκειας, με αύξηση των ελέγχων από την πλευρά του ΕΟΦ, κυρίως όσον αφορά την ύπαρξη ελάχιστου στοκ στις φαρμακευτικές εταιρείες, η παρακολούθηση της πορείας των φαρμάκων στην αγορά ανά ξεχωριστή συσκευασία, η απόλυτη εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης μόνο με δραστική ουσία, καθώς και η άμεση και έγκυρη ενημέρωση του ΕΟΦ, είτε από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους είτε από την ΗΔΙΚΑ, είναι μέτρα που μπορεί, αν εφαρμοστούν, να φέρουν αισθητά αποτελέσματα. Πρώτη αιτία των ελλείψεων παραμένει η ανεξέλεγκτη εξαγωγή σκευασμάτων, τα οποία δεν παράγονται στη χώρα μας, λόγω της τεράστιας διαφοράς τιμής με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνουν.
  • Δημιουργία επιστημονικής ομάδας: Θα απαρτίζεται από φαρμακοποιούς των τεσσάρων Συλλόγων και, σε στενή συνεργασία με το Συντονιστικό των Συλλόγων, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με θέματα υγείας, στα κοινά προγράμματα επιμόρφωσης συμβουλευτικά και στην εκπόνηση κατευθυντήριων οδηγιών προς τους φαρμακοποιούς.
  • Έναρξη κοινής εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού: Θα αφορά ζητήματα υγείας, ανάλογα με την εποχικότητα και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για προώθηση μηνυμάτων μέσω των τοπικών ΜΜΕ, την εκτύπωση αφισών και φυλλαδίων.
«Η ανάπτυξη επίκαιρων προγραμμάτων επιμόρφωσης, καθώς και η πιο αποτελεσματική λειτουργία των Συλλόγων μας είναι σοβαρά θέματα, τα οποία μας απασχολούν όπως και τα ζητήματα που αφορούν αυτή καθαυτή την εξέλιξη του επαγγέλματός μας και την επιβίωση του φαρμακείου στο δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Οι τέσσερις Σύλλογοι μαζί θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την ανάδειξη όλων αυτών των ζητημάτων και για την αναζήτηση ξεκάθαρων λύσεων», επισημαίνουν τα μέλη του νέου φορέα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κύριο μέλημα η έγκαιρη προμήθειά τους δηλώνει ο Mark Lyonette CEO του Εθνικού Συλλόγου Φαρμακοποιών
Το υπουργείο Υγείας υιοθέτησε τα μέτρα που πρότεινε ο ΠΦΣ


Σχετικά άρθρα

Σοβαρές προσβολές κατά των φαρμακοποιών από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Τους κατηγορεί για εμπορικά παιχνίδια με φαρμακευτικές και επικίνδυνες πρακτικές
Πώς μπορεί να βοηθήσει ο φαρμακοποιός στη μάχη κατά του κορονοϊού
Κατευθυντήριες οδηγίες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοποιών
Lloyds Pharmacy: Επεκτείνει το τσεκ-απ στο φαρμακείο
Νέα υπηρεσία για εξέταση σακχάρου, πίεσης, χοληστερόλης
«'Ασε το δράμα - δες το φαρμακοποιό σου!»
Καμπάνια του NHS εμπνέεται από δραματικές κινηματογραφικές σκηνές