Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

26/3/2024 10:55:26 μμ
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας ορίζεται η καταβολή ανταποδοτικού τέλους υπέρ του ΕΟΦ στην περίπτωση μεταβολής ή τροποποίησης της ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας/ανανέωσης για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση. 


Συγκεκριμένα η ρύθμιση αφορά τα προϊόντα με Cannabis Sativa L που περιέχουν THC σε περιεκτικότητα άνω του 0,2%. Όταν κατατίθεται προς αξιολόγηση αίτηση μεταβολής ή τροποποίησης της άδειας, το νομοσχέδιο «προσθέτει» ένα ακόμα ανταποδοτικό τέλος ύψους 2.500 ευρώ (που προσαυξάνεται κατά 250 ευρώ ανά επιπλέον μορφή ή ανά διαφορετική περιεκτικότητα).


Σημειώνεται ότι οι αρχικές αιτήσεις έγκρισης για την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτών των προϊόντων συνοδεύονται από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ του ΕΟΦ ποσού 5.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 500 ευρώ, ανά επιπλέον μορφή ή ανά διαφορετική περιεκτικότητα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για όσους φαρμακοποιούς εργάζονται σε φαρμακεία
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit