Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

26/3/2024 10:55:26 μμ
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας ορίζεται η καταβολή ανταποδοτικού τέλους υπέρ του ΕΟΦ στην περίπτωση μεταβολής ή τροποποίησης της ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας/ανανέωσης για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση. 


Συγκεκριμένα η ρύθμιση αφορά τα προϊόντα με Cannabis Sativa L που περιέχουν THC σε περιεκτικότητα άνω του 0,2%. Όταν κατατίθεται προς αξιολόγηση αίτηση μεταβολής ή τροποποίησης της άδειας, το νομοσχέδιο «προσθέτει» ένα ακόμα ανταποδοτικό τέλος ύψους 2.500 ευρώ (που προσαυξάνεται κατά 250 ευρώ ανά επιπλέον μορφή ή ανά διαφορετική περιεκτικότητα).


Σημειώνεται ότι οι αρχικές αιτήσεις έγκρισης για την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτών των προϊόντων συνοδεύονται από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ του ΕΟΦ ποσού 5.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 500 ευρώ, ανά επιπλέον μορφή ή ανά διαφορετική περιεκτικότητα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες






Σχετικά άρθρα

Τρεις προμηθευτές διακινούν το 80% των κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Τολμηρές αποφάσεις για τις ελλείψεις ζητά η Medicines For Europe
ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες