Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Ποιος είναι ο ρόλος του πατέρα στη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας;
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με τη Μαρία Τσιάκα

Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

26/3/2024 10:55:26 μμ
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας ορίζεται η καταβολή ανταποδοτικού τέλους υπέρ του ΕΟΦ στην περίπτωση μεταβολής ή τροποποίησης της ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας/ανανέωσης για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονται για εγχώρια κατανάλωση. 


Συγκεκριμένα η ρύθμιση αφορά τα προϊόντα με Cannabis Sativa L που περιέχουν THC σε περιεκτικότητα άνω του 0,2%. Όταν κατατίθεται προς αξιολόγηση αίτηση μεταβολής ή τροποποίησης της άδειας, το νομοσχέδιο «προσθέτει» ένα ακόμα ανταποδοτικό τέλος ύψους 2.500 ευρώ (που προσαυξάνεται κατά 250 ευρώ ανά επιπλέον μορφή ή ανά διαφορετική περιεκτικότητα).


Σημειώνεται ότι οι αρχικές αιτήσεις έγκρισης για την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτών των προϊόντων συνοδεύονται από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ του ΕΟΦ ποσού 5.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 500 ευρώ, ανά επιπλέον μορφή ή ανά διαφορετική περιεκτικότητα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι διακοπές στις μεταφορές όμως έχουν προκαλέσει κάποια προβλήματα
Σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας






Σχετικά άρθρα

Σ. Ζήκας: Η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης εξαρτάται και από τους φαρμακοποιούς
Μιλώντας σε πάνελ στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΣΦΕΕ: Ζητά περαιτέρω υποστήριξη από την πολιτεία στα εμβολιαστικά προγράμματα
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης
Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών