Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέο σχήμα θεραπείας σε σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις προτείνει πρόσφατη μελέτη

15/3/2024 2:22:09 πμ
Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μελέτη προτείνει ένα διαφορετικό σχήμα θεραπείας με αντιβιοτικά από αυτό που συνιστούν οι κατευθυντήριες οδηγίες στις ΗΠΑ σε περιπτώσεις βακτηριαιμίας από Staphylococcus aureus. Η αλλαγή αυτή μπορεί να έχει αντίκτυπο και στη φαρμακευτική πρακτική, καθώς δίνει τη δυνατότητα για μια ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά του φαρμακοποιού. 


Συγκεκριμένα, οι οδηγίες του Συλλόγου Λοιμωδών Παθήσεων της Αμερικής αναφέρουν τη λήψη αντιβιοτικής αγωγής ενδοφλεβίως για 14 ημέρες, ενώ η μελέτη SABATO (Staphylococcus Aureus Bloodstream Infection Antibiotic Treatment Options) έδειξε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό -σε μη πολύπλοκες λοιμώξεις και σε χαμηλού κινδύνου ασθενείς- να χορηγείται ενδοφλεβίως η αγωγή για 5-7 ημέρες και ακολούθως να δίνονται από του στόματος αντιβιοτικά.


Η πρόταση αυτή συμβάλλει στη μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών που σχετίζονται με τα ενδοφλέβια αντιβιοτικά και την παραμονή στο νοσοκομείο, αλλά και του κόστους νοσηλείας για τους ασθενείς και τα συστήματα υγείας. Επιπλέον ευθυγραμμίζεται με τους στόχους για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής με τη μείωση στη χρήση των ενδοφλέβιων αντιβιοτικών. 


Σύμφωνα με τους συντάκτες του Pharmacy Times, η εφαρμογή αυτής της αγωγής με τη συντομότερη δυνατή αλλαγή σε από του στόματος φάρμακα επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να επιχειρηματολογούν για την ορθή διαχείριση των αντιβιοτικών και να προσφέρουν βελτιωμένη φροντίδα υγείας, προτείνοντας λύσεις που μειώνουν τις υγειονομικές δαπάνες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τις πιο σημαντικές μικροβιακές απειλές






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου