Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέο προεδρείο στην PGEU

14/6/2023 10:42:48 μμ
Εκλέχτηκε πρόεδρος ο Aris Prins και αντιπρόεδρος ο Dimitar Marinov
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η PGEU εξέλεξε το νέο προεδρείο που θα αναλάβει τη διοίκηση της Ένωσης από 1η Ιανουαρίου 2024. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Aris Prins από το Βασιλικό Φαρμακευτικό Σύλλογο της Ολλανδίας (KNMP) και αντιπρόεδρος ο Dimitar Marinov από το Βουλγαρικό Φαρμακευτικό Σύλλογο (BPhU). 

Στόχος του νέου προέδρου, σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι η διαχείριση των βασικών προκλήσεων του κλάδου, και κυρίως των ελλείψεων φαρμάκων, σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης, η προώθηση του ρόλου του φαρμακοποιού στην καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής αλλά και να παραμείνει ως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η υγεία. 

Σημείωσε δε ότι το 2024 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά λόγω εκλογών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τον Ιούνιο αλλά και λόγω της οριστικοποίησης του Κανονισμού για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων Υγείας και της μεταρρύθμισης της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ. Στην ομιλία του ο Dimitar Marinov επισήμανε ότι είναι κρίσιμη η στενή συνεργασία των μελών της PGEU προκειμένου να αναπτυχθεί η φαρμακευτική πρακτική και να αναδειχθεί η συμβολή των φαρμακοποιών στα συστήματα υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)