Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέο προεδρείο στην PGEU

14/6/2023 10:42:48 μμ
Εκλέχτηκε πρόεδρος ο Aris Prins και αντιπρόεδρος ο Dimitar Marinov
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η PGEU εξέλεξε το νέο προεδρείο που θα αναλάβει τη διοίκηση της Ένωσης από 1η Ιανουαρίου 2024. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Aris Prins από το Βασιλικό Φαρμακευτικό Σύλλογο της Ολλανδίας (KNMP) και αντιπρόεδρος ο Dimitar Marinov από το Βουλγαρικό Φαρμακευτικό Σύλλογο (BPhU). 

Στόχος του νέου προέδρου, σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι η διαχείριση των βασικών προκλήσεων του κλάδου, και κυρίως των ελλείψεων φαρμάκων, σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης, η προώθηση του ρόλου του φαρμακοποιού στην καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής αλλά και να παραμείνει ως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η υγεία. 

Σημείωσε δε ότι το 2024 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά λόγω εκλογών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τον Ιούνιο αλλά και λόγω της οριστικοποίησης του Κανονισμού για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Δεδομένων Υγείας και της μεταρρύθμισης της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ. Στην ομιλία του ο Dimitar Marinov επισήμανε ότι είναι κρίσιμη η στενή συνεργασία των μελών της PGEU προκειμένου να αναπτυχθεί η φαρμακευτική πρακτική και να αναδειχθεί η συμβολή των φαρμακοποιών στα συστήματα υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο






Σχετικά άρθρα

Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας
Ταυτοπροσωπία των ασθενών στο φαρμακείο
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου