Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος

9/5/2013 8:52:02 πμ
Το Dz13 σε ενέσιμη μορφή στοχεύει σε μια πρωτεΐνη που ευθύνεται για την αύξηση του μεγέθους των όγκων, καθώς και για την εξάπλωσή τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Ένα νέο φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος που ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αυστραλία κρίθηκε ασφαλές για χορήγηση στον άνθρωπο, γεγονός που δίνει ελπίδα για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας. Το φάρμακο ονομάζεται προς το παρόν Dz13 και αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, οι οποίοι πιστεύουν ότι μια μέρα δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και για την καταπολέμηση περισσότερων μορφών καρκίνου.


Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Lancet, το νέο φάρμακο χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και στοχεύει σε μια πρωτεΐνη που ευθύνεται για την αύξηση του μεγέθους των όγκων, καθώς και για την εξάπλωσή τους. Μάλιστα, οι δοκιμές που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης, αλλά επιπλέον δεν παρουσιάζει παρενέργειες.


Οι επιστήμονες χορήγησαν το φάρμακο και σε εννέα ασθενείς που πάσχουν από την πιο κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται στην Αυστραλία, το βασεοκυτταρικό καρκίνωμα και διαπίστωσαν ότι με μία μόνο ένεση τα επίπεδα της πρωτεΐνης μειώθηκαν. Μάλιστα, σε πέντε από τους ασθενείς οι όγκοι συρρικνώθηκαν!


«Η μελέτη είχε θέμα την ασφάλεια και την ανεκτικότητα του οργανισμού στο φάρμακο και διαπιστώσαμε ότι δεν παρουσιάζει καμία τοξική επίδραση», ανέφερε στην επιστημονική ανακοίνωση ο καθηγητής Gary Halliday, εκ των συντακτών της σχετικής έκθεσης. «Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι απολύτως ασφαλές, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μορφές καρκίνου. Μάλιστα, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε δοκιμές του φαρμάκου και σε περιστατικά μελανώματος».


Πηγή: naftemporiki.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους