Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΠΕΦ

27/5/2025 3:36:45 μμ
Παραμένει πρόεδρος ο Θ. Τρύφων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανακοινώνει τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτή προέκυψε στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των μελών της.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος
  • Δημήτριος Δέμος, Αντιπρόεδρος
  • Θεόδωρος Κωλέτης, Αντιπρόεδρος
  • Αριστείδης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος
  • Μάκης Οικονόμου, Αντιπρόεδρος
  • Νικόλαος Μπουφίδης, Γενικός Γραμματέας
  • Κωνσταντίνος Παχής, Ταμίας
  • Σίμος Αναστασόπουλος, Μέλος
  • Ευάγγελος Ζέκκας, Μέλος
  • Γεώργιος Βασιλόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος
  • Βασίλειος Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος.

 

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΠΕΦ, Θ. Τρύφων, δήλωσε σχετικά: «Διασφαλίζουμε την κάλυψη της φαρμακευτικής αγοράς και συνεχίζουμε τις παραγωγικές επενδύσεις μας. Προχωράμε ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. ευρώ έως το 2028, το οποίο μετατρέπει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε έναν κλάδο αιχμής για την Ε.Ε., δημιουργώντας παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Παρά τις προκλήσεις που δημιουργούν οι διεθνείς αβεβαιότητες και οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναγνωρίζουμε τις σημαντικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία εστιάζει στον επαναπατρισμό της παραγωγής και την ενίσχυση των επενδύσεων στον κλάδο. 


Είναι απαραίτητη η μείωση του χρηματοδοτικού κενού του φαρμάκου μέσω της ενίσχυσης της χρηματοδότησης και της εφαρμογής διαρθρωτικών μέτρων για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ η μείωση των υποχρεωτικών επιστροφών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο εξωστρεφείς και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρά τις συνεχείς προτάσεις της, δεν έχει λάβει ποτέ καμία απάντηση
Τα φαρμακεία 24 νοσοκομείων καλούνται να τα διαθέτουν από τη Δευτέρα 19/05






Σχετικά άρθρα

Σε πτώση τα έσοδα των αμερικανικών φαρμακευτικών εταιρειών
Το πολιτικό τοπίο και ο ανταγωνισμός μείωσαν τις πωλήσεις το 2025
GSK Ελλάδος: Εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρόνια ρινοκολπίτιδα με ρινικούς πολύποδες
Με κεντρικό μήνυμα «Μην αφήνεις τους ρινικούς πολύποδες να δρουν κάτω από τη μύτη σου»
ΒΙΑΝ: Λανσάρει τα UPSA x Nourished Gummies στην ελληνική αγορά
Μια καινοτόμα πρόταση στη σύγχρονη φροντίδα του οργανισμού
Apollonian Nutrition: Φέρνει στην Ελλάδα τα συμπληρώματα διατροφής Natural Factors
Η επικοινωνία σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ψηφιακά μέσα έχει ξεκινήσει