Από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου (Γ.Γ.Ε.) ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 15/6/2009 ότι βρίσκεται σε ισχύ ήδη από τις 8/6/2009 ένα νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (3ο/2009).
Το Δελτίο αφορά την αναπροσαρμογή τιμών τεσσάρων φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, έπειτα από εισήγηση του Ε.Ο.Φ. και περιλαμβάνει τις ανώτατες τιμές πώλησης που θα ισχύσουν για τα φάρμακα αυτά σε όλη την Επικράτεια:
Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (3ο/2009)
1) Στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. 2) Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 9%. 3) Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 2,75%. 4) Υπέρβαση των ανωτάτων τιμών που καθορίζονται, διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 136/46 περί Αγορανομικού Κώδικα και της ισχύουσας Αγορανομικής Νομοθεσίας.
|
Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων (3ο/2009) σε ισχύ από τη Δευτέρα 8/6
15/6/2009
Αναπροσαρμογή τιμών κατόπιν εισηγήσεως του Ε.Ο.Φ.
Διαβάστε επίσης
9/5/2025 4:57:58 μμΕυρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
9/5/2025 4:52:34 μμSupplement Awards 2025: Επιβραβεύουμε υπεύθυνα προϊόντα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής του καταναλωτή
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη