Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα υπηρεσία για τα βρετανικά φαρμακεία σχεδιάζει το NHS

2/4/2023 9:23:45 μμ
Αφορά τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπουν γυναίκες με συμπτώματα εμμηνόπαυσης σε άλλους επαγγελματίες υγείας για να λάβουν διάγνωση, στο πλαίσιο της μιας νέας φαρμακευτικής υπηρεσίας που σχεδιάζει το NHS.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά επί του παρόντος, το προσωπικό των φαρμακείων θα εντοπίζει τις γυναίκες που υποφέρουν από εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, στη συνέχεια ο φαρμακοποιός θα παρέχει σε εκείνες συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των οποίων θα επιτρέπεται να τις παραπέμπει σε ειδικούς, εφόσον κρίνει ότι απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση και διάγνωση.

Σημειώνεται ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια του σχεδιασμού του, ωστόσο εκπρόσωπος από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (PSNC) έχει δηλώσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η εν λόγω υπηρεσία για τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες να συμπεριλάβει και τη συνταγογράφηση εντός του φαρμακείου. 

Η κύρια πρόκληση όμως σε αυτή τη φάση φαίνεται να είναι η χρηματοδότηση αλλά και η δυνατότητα προσφοράς της υπηρεσίας από την άποψη του χρόνου των φαρμακοποιών. Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση πως δεν θα αναλάβει καινούριες υπηρεσίες αν δεν λάβει επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές και συνεχιζόμενες οικονομικές και λειτουργικές πιέσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο