Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέα υπηρεσία για τα βρετανικά φαρμακεία σχεδιάζει το NHS

2/4/2023 9:23:45 μμ
Αφορά τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραπέμπουν γυναίκες με συμπτώματα εμμηνόπαυσης σε άλλους επαγγελματίες υγείας για να λάβουν διάγνωση, στο πλαίσιο της μιας νέας φαρμακευτικής υπηρεσίας που σχεδιάζει το NHS.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά επί του παρόντος, το προσωπικό των φαρμακείων θα εντοπίζει τις γυναίκες που υποφέρουν από εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, στη συνέχεια ο φαρμακοποιός θα παρέχει σε εκείνες συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των οποίων θα επιτρέπεται να τις παραπέμπει σε ειδικούς, εφόσον κρίνει ότι απαιτείται περαιτέρω αξιολόγηση και διάγνωση.

Σημειώνεται ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια του σχεδιασμού του, ωστόσο εκπρόσωπος από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (PSNC) έχει δηλώσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η εν λόγω υπηρεσία για τις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες να συμπεριλάβει και τη συνταγογράφηση εντός του φαρμακείου. 

Η κύρια πρόκληση όμως σε αυτή τη φάση φαίνεται να είναι η χρηματοδότηση αλλά και η δυνατότητα προσφοράς της υπηρεσίας από την άποψη του χρόνου των φαρμακοποιών. Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση πως δεν θα αναλάβει καινούριες υπηρεσίες αν δεν λάβει επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές και συνεχιζόμενες οικονομικές και λειτουργικές πιέσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη






Σχετικά άρθρα

Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της
Τρία φαρμακεία στην Αττική έχασαν πάνω από 5000 ευρώ το καθένα
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόσφατη απάτη
Μεγαλύτερο ρόλο στη διαχείριση του άσθματος διεκδικούν οι φαρμακοποιοί
Η αξία τους αναγνωρίζεται από διεθνείς φορείς
ΦΣΑ: Ηλεκτρονική απάτη με την εταιρεία Revolut
Οι «πληγέντες» καλούνται να στείλουν σχετικά στοιχεία στον Σύλλογο