Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα Υόρκη: Τα φαρμακεία θα συλλέγουν δείγματα για τη διεξαγωγή Covid-Τεστ

28/4/2020 3:40:01 μμ
Με απόφαση του κυβερνήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, 'Aντριου Κουόμο με ένα διάταγμα κυβερνήτη έδωσε στα φαρμακεία της πολιτείας την αρμοδιότητα να συλλέγουν δείγματα για διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ.


Συγκεκριμένα όπως δήλωσε το Σάββατο θα επιτρέψει σε ανεξάρτητους φαρμακοποιούς να συλλέγουν δείγματα προς έλεγχο για το νέο κορονοϊό και ότι θα επεκτείνει τις έρευνες για τα αντισώματα, ξεκινώντας με όσους παρέχουν πρώτες βοήθειες και άλλους εργαζόμενους σε σημαντικά πόστα.


Ο Κουόμο ανέφερε, επίσης, ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με COVID-19 σε όλη την πολιτεία έχει μειωθεί στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από 21 ημέρες, το πιο πρόσφατο σημάδι ότι η κρίση υποχωρεί.


Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία των Φαρμακοποιών ανακοίνωσε 23 επείγοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις ώστε να διασφαλιστεί σε όλο τον κόσμο η συνέχεια της φαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και παράλληλα να μπορούν οι φαρμακοποιοί να διαδραματίσουν ακόμη ισχυρότερο ρόλο στην καταπολέμηση του COVID-19.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIP, Dominique Jordan ένα από τα μέτρα θα πρέπει να είναι η εξουσιοδότηση και αξιοποίηση του δικτυού ων φαρμακείων ώστε να πραγματοποιεί μαζικές δοκιμές διαγνωστικών τεστ σε όλους τους πληθυσμούς (μετά την έγκριση τεκμηριωμένων πρωτοκόλλων για τη χρηστικότητα των ταχέων τεστ φροντίδας για το COVID-19 σε κατάλληλα άτομα στην κοινότητα).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
Και ότι οι παραβάσεις «κοστίζουν» έως και 20 χιλιάδες ευρώ






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα