Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Νέα σειρά βιβλίων με θέμα τα κανναβινοειδή

28/6/2023 10:21:02 μμ
Με συγγραφέα τον Κωνσταντίνο Πουλά, Αναπληρωτή Καθηγητή Βιοχημείας, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν. Πατρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια μοναδική σειρά βιβλίων για τον κόσμο των κανναβινοειδών που εξερευνούν τις διάφορες πτυχές του φυτού κυκλοφορούν με συγγραφέα τον Κωνσταντίνο Πουλά, Αναπληρωτή Καθηγητή Βιοχημείας, στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με τον Γεώργιο Λαγουμιντζή, Επίκουρο Καθηγητή Βιοχημείας-Μοριακής Βιολογίας στο ίδιο Τμήμα και τους φαρμακοποιούς Χριστίνα Μαντοπούλου, Ιωάννα Μαρία Σωτηροπούλου, Βαρβάρα Τσάλαβου, Ιωάννα Πράπα, Κωνσταντίνο Δρακοντίδη, Θεοχάρη Σταφυλίδη, Γεώργιο Περδικάρη και Μαρία Βασιλάκη.

Οι αναγνώστες, μέσα από την ιστορική σημασία της κάνναβης έως τις σύγχρονες εφαρμογές της, θα ανακαλύψουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, τα πιθανά θεραπευτικά οφέλη της και τις προοπτικές που ανοίγονται. Θα γνωρίσουν την επιστημονική έρευνα που έχει γίνει γύρω από την κάνναβη και τις πιθανές θεραπευτικές της εφαρμογές και θα ανακαλύψουν πώς τα κανναβινοειδή, όπως η THC και η CBD, αλληλεπιδρούν με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπινου σώματος, επηρεάζοντας διάφορες φυσιολογικές διεργασίες.

Επιπλέον θα βρουν διαθέσιμες μελέτες που αναφέρονται στις θεραπευτικές προοπτικές των κανναβινοειδών. Από την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και των νευρολογικών παθήσεων, μέχρι την ανακούφιση από το άγχος και την αντιμετώπιση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας, η κάνναβη παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στον τομέα της θεραπευτικής. Με την εξέλιξη της έρευνας και την επέκταση των νομικών πλαισίων, η κάνναβη ανοίγει νέους ορίζοντες για τη θεραπευτική της χρήση. Ήδη κυκλοφορούν τα τρία πρώτα βιβλία και σύντομα η σειρά θα ολοκληρωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)