Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Νέα προβλήματα με τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας της Novo Nordisk

25/7/2023 1:47:39 πμ
Μετά τη σεμαγλουτίδη, ελλείψεις και στη λιραγλουτίδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τα προβλήματα επάρκειας που αντιμετώπισε η Novo Nordisk στις ΗΠΑ με το φάρμακο σεμαγλουτίδης κατά της παχυσαρκίας, η ζήτηση στράφηκε στο πρώτης γενιάς παρόμοιο σκεύασμα με λιραγλουτίδη, προκαλώντας τώρα και για αυτό δυσκολία στον εφοδιασμό.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον FDA, τα φάρμακα λιραγλουτίδης θα είναι σε περιορισμένη διαθεσιμότητα έως και το τέλος του 2023, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο Fierce Pharma ότι τα προβλήματα ίσως να συνεχιστούν και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος τόνισε πως η εταιρεία στέλνει όλα τα διαθέσιμα αποθέματά της στις φαρμακαποθήκες και στα φαρμακεία, αλλά η ζήτηση αυξάνεται «με σημαντικό ρυθμό».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σκεύασμα έλαβε άδεια κυκλοφορίας στα τέλη του 2014 και εντός του 2022 σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων κατά 52%, φτάνοντας το 1,6 δισ. δολάρια, με την ανάπτυξη αυτή να συνεχίζεται δυναμικά και μέσα στο 2023.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ
Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης






Σχετικά άρθρα

ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης: Ισχυρή παρουσία στο PHARMA point 2025
Με υψηλή επισκεψιμότητα στο περίπτερό του
Νέα συμφωνία MSD – Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ
Για τη συν-προώθηση του εμβολίου Gardasil 9®
AstraZeneca: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για χαμηλότερες τιμές στα φάρμακά της
Η δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία του Ντ. Τραμπ, μετά την Pfizer
DEMO: Έναρξη μαθημάτων στην πρώτη Βιο-Ακαδημία της εταιρείας
Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν μέσα από ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύνολο αιτήσεων