Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

Νέα ΠΦΥ ετοιμάζει η κυβέρνηση έως τον Απρίλιο

15/3/2022 7:47:31 μμ
Τι θα γίνει με τους οικογενειακούς γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι νέες παρεμβάσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε δύο νομοσχέδια, προβλέπουν συνοπτικά πως οι παραπομπές των ασθενών προς τα νοσοκομεία θα γίνονται αποκλειστικά από τους οικογενειακούς γιατρούς, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα εφημεριών των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και θα επεκταθούν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με όσα ανακοινωθήκαν χθες προβλέπεται η εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό (γενικό γιατρό, παθολόγο, παιδίατρο), ο οποίος θα αποτελεί στο εξής το «κλειδί» που θα ξεκλειδώνει την επίσκεψη σε νοσοκομείο και τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων. 

Οι οικογενειακοί γιατροί θα αμείβονται ετησίως ανά άτομο και θα έχουν –εκτός των άλλων– την ευθύνη για τη συμπλήρωση του ψηφιακού φακέλου των ασθενών που καλύπτουν. Το υπ. Υγείας ανακοίνωσε επίσης πως βάζει σε εφαρμογή και το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού με όλες τις δικαιούχους να λαμβάνουν από το τέλος Μαρτίου sms για μαστογραφία και εξέταση από γιατρό.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη