Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Νέα μείωση στον τζίρο λιανικών πωλήσεων φαρμάκων/καλλυντικών

31/5/2013 5:53:25 μμ
Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η πτωτική πορεία, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο τζίρος των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, καθώς ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο όγκο του Μαρτίου πέρυσι.


Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι το συγκεκριμένο μήνα «διασώθηκαν» μόνον οι πωλήσεις σε τρόφιμα – ποτά – καπνό (αύξηση 4,5%).Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν, για έναν ακόμη μήνα,οι πωλήσεις σε ένδυση-υπόδηση (15,6%), έπιπλα – ηλεκτρικά είδη – οικιακό εξοπλισμό (11,8%),φαρμακευτικά – καλλυντικά (10,8%),μεγάλα καταστήματα τροφίμων (4,8%), πολυκαταστήματα (2,5%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (1,1%) και βιβλία – χαρτικά – λοιπά είδη δώρων κ.ά. (0,6%).


Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:


«Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 5,6% το Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι μείωσης 16,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.


Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 5,7% τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2012, έναντι μείωσης 15,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο εξάμηνο του 2026
Μετά την εκκίνηση διάθεσης των χαπιών σεμαγλουτίδης






Σχετικά άρθρα

Νέο live website για τη My Elements
Από την Generation Y
Novo: Σκοπεύει σε τουλάχιστον 5 blockbuster φάρμακα έως το 2030
Και αύξηση της παραγωγής των GLP-1 από του στόματος