Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα ΚΥΑ αφήνει «παράθυρο» για self tests από τα σούπερ μάρκετ

14/6/2021 4:58:44 μμ
Τη στιγμή που έχει προγραμματιστεί συνάντηση Κοντοζαμάνη - Βαλτά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αίσθηση προκάλεσε η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και αφορά τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου (με ισχύ έως τις 21 Ιουνίου) για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη νόσο COVID-19.

Στον πίνακα με τα Πεδία Δραστηριότητας και στο Πεδίο 21 υπάρχει η πρόβλεψη για τη διάθεση των self tests από καταστήματα λιανικής και φαρμακεία, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν το φαρμακείο παραμένει το αποκλειστικό σημείο διανομής.

Συγκεκριμένα στην ΚΥΑ (δείτε εδώ) ορίζεται ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται μέσα στα καταστήματα ανά τετραγωνικό μέτρο (1/25τ.μ.) και επισημαίνεται ότι: «δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιείται εμπορική συναλλαγή».

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει καλέσει την ηγεσία του ΠΦΣ την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 16:00 για να συζητηθούν τόσο η διάθεση των δωρεάν self tests προς τους πολίτες όσο και θεσμικά ζητήματα του κλάδου των φαρμακείων. Αν και η πρόσκληση προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να βρει τη χρυσή τομή για τη διάθεση των self tests, η παραπάνω ΚΥΑ αφήνει πολλά περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, καθώς η διάθεση αυτών των τεστ φαίνεται να μπορεί να γίνει μέσα από όλα τα καταστήματα λιανικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με το ωράριο, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα καταστήματα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Μετά από επικοινωνία του Απ. Βαλτά με τον Αλ. Βαρβέρη






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024