Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Νέα Κλινική Μελέτη για όσους πάσχουν από Ψωριασική Ονυχία

12/6/2014 12:43:27 μμ
Προορίζεται σε ασθενείς με Χρόνια Ψωρίαση κατά Πλάκας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η φαρμακευτική εταιρεία AbbVie ανακοίνωσε την έναρξη μιας πιλοτικής κλινικής μελέτης φάσης 3, η οποία θα αξιολογήσει τη χρήση της φαρμακευτικής ουσίας adalimumab ως θεραπεία για την ψωριασική ονυχία σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή χρόνια ψωρίαση κατά πλάκας, έναν τομέα στον οποίο οι ανάγκες δεν έχουν ακόμη καλυφθεί. Επί του παρόντος, δεν υφίστανται εγκεκριμένες θεραπείες για την ψωριασική ονυχία.

«Δεδομένου ότι οι θεραπευτικές επιλογές είναι περιορισμένες, επιδοκιμάζουμε την έρευνα, η οποία αξιολογεί τις νέες επιλογές για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτή τη νόσο και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την αξιολόγηση του adalimumab σε αυτόν τον πληθυσμό ασθενών», δήλωσε η Phoebe Rich, MD, Κλινική Επίκουρη Καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης της Υγείας του Όρεγκον.

Η ψωρίαση είναι μια μη μεταδοτική, χρόνια νόσος του ανοσοποιητικού, η οποία επιταχύνει τον κύκλο ανάπτυξης των δερματικών κυττάρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία παχυσμένων περιοχών στο δέρμα που καλύπτονται από λέπια. Η ψωρίαση μπορεί επίσης να προσβάλει τα νύχια, προκαλώντας βοθρία, δυσχρωμία, αποκόλληση και ακανόνιστο περίγραμμα των νυχιών.1 Παρότι ο επιπολασμός της ψωριασικής ονυχίας σε όσους πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας είναι άγνωστος, περίπου 50% από τα 125 εκατομμύρια ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση παγκοσμίως εμφανίζουν και ψωριασική ονυχία.2,3

Η διάρκειας 26 εβδομάδων κλινική μελέτη είναι μια πολυεθνική, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 200 ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή χρόνια κατά πλάκας ψωρίαση και ψωριασική ονυχία. Θα διεξαχθεί σε περίπου 32 κέντρα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πρωτεύοντα τελικά σημεία της μελέτης θα αξιολογηθούν μετά από 26 εβδομάδες και βασίζονται σε συμβουλές που έχουν συγκεντρωθεί από κανονιστικούς φορείς. Η μελέτη θα αξιολογήσει το ποσοστό των ασθενών, για τους οποίους η Συνολική Αξιολόγηση της Ψωριασικής Ονυχίας από τους Ιατρούς (Physicians Global Assessment of Fingernail Psoriasis, PGA-F) θα δείχνει είτε ότι είναι «καθαροί» είτε ότι η ψωρίασή τους είναι «ελάχιστη», και θα αξιολογήσει το ποσοστό των ασθενών που θα επιτύχουν 75% μείωση της ψωριασικής ονυχίας, όπως ορίζεται από τον τροποποιημένο Δείκτη Σοβαρότητας της Ψωριασικής Ονυχίας (mNAPSI).4,5

«Για περισσότερο από μία δεκαετία, το dalimumab έχει αποτελέσει σημαντική θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους», δήλωσε ο John Medich, Ph.D., Αντιπρόεδρος Κλινικής Ανάπτυξης στον τομέα της Ανοσολογίας στην AbbVie. «Αυτή η νέα κλινική μελέτη σηματοδοτεί τη διαρκή μας δέσμευση απέναντι στους ασθενείς με ψωρίαση και προσδοκούμε να αξιολογήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες του φαρμάκου σε αυτό τον πληθυσμό ασθενών».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"