Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

AstraZeneca: Δωρεά 9 εκατ. ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των υγειονομικών
Επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών
Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η υγεία των ασθενών εν μέσω πανδημίας;
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας δίνει τις απαντήσεις
ΠΦΣ: Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής
Αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη


Νέα επίθεση των γιατρών κατά των φαρμακοποιών

18/2/2020 6:34:13 μμ
Χαρακτηρίζει ως ανέκδοτο την πιστοποίηση στους εμβολιασμούς εκπρόσωπος του ΠΙΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολιάζει σε ανακοίνωσή του και ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, την πιστοποίηση των φαρμακοποιών στους αντιγριπικούς εμβολιασμούς.
Καλεί μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό Β. Κικίλια «να ακυρώσει την απόφαση του τέως υπουργού Α. Ξανθού και να προασπίσει τη δημόσια υγεία και τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών. Σε αντίθετη περίπτωση θα φέρει σοβαρή ευθύνη για πιθανές επιπλοκές στους εμβολιαζόμενους πολίτες»!
Ο Δρ. Γεώργιος Ι. Ελευθερίου, αγγειοχειρουργός και γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, χαρακτηρίζει επίσης «ως ανέκδοτο την "πιστοποίηση" μέσω διαδικτύου που οδηγεί σε ποσοστά επιτυχίας στις "εξετάσεις" άνω του 96%».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Με αφορμή το θόρυβο για δήθεν αντιπαράθεση ιατρών - φαρμακοποιών πάνω στο θέμα των εμβολιασμών θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι από την πλευρά των ιατρών δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τους φίλους φαρμακοποιούς, τους οποίους άλλωστε τους θεωρούμε βοηθούς και συνεργάτες μας. Όταν όμως τίθεται θέμα δημόσιας υγείας ο ιατρικός κόσμος ως θεματοφύλακας της δημόσιας Υγείας δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των φίλων φαρμακοποιών να θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα των φαρμακείων τους, αλλά αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνεται εις βάρος της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Ένα εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις ασφαλείας. Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο ο εμβολιασμός να γίνεται κάτω από ιατρική επίβλεψη, καθώς οι πιθανότητες σοβαρών επιπλοκών δεν είναι αμελητέες και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε θανάτους αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ ιατρική φροντίδα.
Η επίκληση της ευρωπαϊκής πρακτικής από τους φαρμακοποιούς είναι ορθή, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένους όρους και με ΠΛΗΡΗ εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων και της ελληνικής νομοθεσίας που επιβάλλουν συγκεκριμένες πιστοποιήσεις και απαγόρευση χορήγησης ΟΛΩΝ των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή. 
Η "πιστοποίηση" μέσω διαδικτύου που οδηγεί σε ποσοστά επιτυχίας στις "εξετάσεις" άνω του 96% μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η έλλειψη εκπαιδεύσεως δεν μπορεί να υποκατασταθεί με online σεμινάριο».

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Α. Βαλτάς, έχει ήδη δηλώσει στους εκπροσώπους των γιατρών πως «όλες οι χώρες της Ευρώπης θεωρούν τα φαρμακεία εμβολιαστικά κέντρα. Εμείς απλώς αργήσαμε να κάνουμε ό,τι έχει ήδη γίνει στις άλλες χώρες».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συζητήθηκε μεταξύ Κικίλια-Βαλτά σε τηλεδιάσκεψη
Και η διαφήμιση αυτής της πρακτικής από τα φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής
Αίτημα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη
20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
ΦΣ Θεσσαλονίκης: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων
Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Μ. Βρετανία: Σε τιμή χρυσού τα δισκία παρακεταμόλης
Έφθασαν να κοστίζουν 56 ευρώ κάθε χάπι!