Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα ένεση για τους μετεγχειρητικούς πόνους με δράση διαρκείας

26/4/2013 8:14:41 πμ
Οι ασθενείς αποφεύγουν τα βαριά αναλγητικά φάρμακα μετά το χειρουργείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Μια νέα αναισθητική ένεση, τα αποτελέσματα της οποίας διαρκούν για τρεις ημέρες, μπορεί να σώσει εκατομμύρια ανθρώπους από τις δυσάρεστες παρενέργειες που προκαλούν τα ισχυρά αναλγητικά. Τα αποτελέσματα της ένεσης, που ονομάζεται Exparel, παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής. 

Σύμφωνα με τις παρουσιάσεις των ειδικών, η νέα ένεση μπορεί να ανακουφίσει τουλάχιστον το ένα τρίτο των ασθενών, που δεν θα χρειάζεται πλέον στη διάρκεια της ανάρρωσής του τα οπιούχα παυσίπονα που του χορηγούνται για να μην υποφέρει από τους μετεγχειρητικούς πόνους. Οι πιο συνηθισμένες παρενέργειες των οπιούχων παυσίπονων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η μορφίνη, είναι η ναυτία, η δυσκοιλιότητα, η ξηροστομία, ο κνησμός, τα εξανθήματα και η ζαλάδα. Σύμφωνα με έρευνα, το 55% των ασθενών που λαμβάνουν οπιούχα στο νοσοκομείο χρειάζονται και συμπληρωματική φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες των παυσίπονων. Ακόμη όμως και ύστερα από όλα αυτά στην πραγματικότητα οι ασθενείς σε αρκετές περιπτώσεις βιώνουν ακόμη -έστω και εξασθενημένα- μετεγχειρητικούς πόνους.

Στην τελευταία έρευνα που έγινε για το Exparel, από ειδικούς στη Βόρεια Καρολίνα, οι ασθενείς δήλωσαν ότι με την αναισθητική ένεση ένιωθαν λιγότερο πόνο, είχαν μεγαλύτερη δυνατότητα διαχείρισης του πόνου, ενώ παράλληλα έκαναν ελάχιστη χρήση οπιούχων. «Οταν σκέφτονται την πιθανότητα μιας χειρουργικής επέμβασης οι άνθρωποι, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που συνυπολογίζουν είναι ο πόνος που θα νιώθουν τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο» τόνισε ο δρ Φίνικαλ, ένας εκ τω ερευνητών που μετείχαν στη μελέτη.

Το Exparel χορηγείται ενέσιμα στον ασθενή στη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Το βασικό συστατικό του, η μπουπιβακαΐνη, απορροφάται αργά από τον οργανισμό και έτσι τα αποτελέσματά του διαρκούν για 72 ώρες. «Εάν η νέα ένεση σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν στην πραγματικότητα ανάγκη μόνο από λίγη παρακεταμόλη για να ανακουφιστούν από τον πόνο, τότε σίγουρα θα βοηθήσει εξαιρετικά στην ανάρρωσή τους» δήλωσε ο Νιγκέλ Μέρσερ, πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρίας Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής.

Πηγή: http://www.dimokratianews.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
Η Λίλιαν Ατσάλη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΓΆ Παθολογικής Κλινικής του Metropolitan General εξηγεί πώς λειτουργούν






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»