Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα δυναμική παράταξη από φαρμακοποιούς όλης της χώρας

16/1/2022 7:07:51 μμ
Επικεφαλής της Δημιουργικής Ένωσης Φαρμακοποιών είναι ο Αδαμάντιος Ψαριανός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Και εγένετο η Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών! Πρόκειται για τη νέα παράταξη που θα κατέλθει στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του ΦΣΑ και του ΠΦΣ με επικεφαλής τον φαρμακοποιό και νυν αντιπρόεδρο του ΦΣΑ, Αδαμάντιο Ψαριανό και την αποδοχή τουλάχιστον μέχρι τώρα δεκάδων φαρμακοποιών οι οποίοι βάζουν τον πήχη ψηλά όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων φαρμακείων.

Στο μήνυμά του προς τους φαρμακοποιούς ο Α. Ψαριανός επισημαίνει:
«Συνάδελφοι επιζητούμε να μπει η νέα γενιά μπροστά με δουλειά και λύσεις για όσα και όσους μας κρατάνε πίσω. Αξιοποιούμε την εμπειρία όλων και προχωράμε ενωμένοι για
την εκπροσώπηση που θέλουμε».

Το f.daily δημοσιεύει την Ιδρυτική Διακήρυξη της νέας παράταξης, τους στόχους, τα οράματα και τις διεκδικήσεις των φαρμακοποιών καθώς και των μελών που την υπογράφουν. Όπως αναφέρεται:
«Στόχος μας είναι η δημιουργική σύνθεση όλων των απόψεων και προτάσεων των συναδέλφων εκείνων που μοιράζονται με εμάς το ίδιο όραμα για το ελληνικό φαρμακείο του παρόντος και του μέλλοντος. "Ένωση" γιατί ενώσαμε και θα ενώσουμε συναδέλφους ανά την Ελλάδα με βασικό κριτήριο τη διάθεση για προσφορά στην κοινή προσπάθεια για την καθιέρωση του Έλληνα φαρμακοποιού στη συνείδηση της κοινωνίας ως αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που στέκεται όμως με αξιοπρέπεια και ήθος ως επιστήμονας ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος. "Φαρμακοποιών" γιατί είμαστε κοινοτικοί φαρμακοποιοί που δεν απεμπολούμε τον πρωταρχικό λόγο και ρόλο των γνώσεών μας και του πτυχίου μας.

Οι διεκδικήσεις

1. 'Aμεση ολοκλήρωση και λειτουργία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΣΑ - έργο που έχει ξεκινήσει από προηγούμενες Διοικήσεις του ΦΣΑ, ώστε να διασφαλιστούν τα χρήματα των μελών του Συλλόγου.

2. Ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών που αφορούν τα μέλη του Συλλόγου, με σκοπό την απλοποίηση αυτών αλλά και τη λιγότερη ταλαιπωρία των μελών. Στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών εντάσσεται και η άμεση δημιουργία ειδικού ψηφιακού συστήματος –με εφαρμογή όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας– για άμεση ψηφοφορία επί βασικών ζητημάτων, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει της πλειοψηφίας των μελών του Συλλόγου.

3. Δημιουργία ειδικού τμήματος υποστήριξης στο Σύλλογο, για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα στο φαρμακείο όσον αφορά την εκτέλεση συνταγών και γνωματεύσεων για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

4. Απαίτηση από τα ασφαλιστικά ταμεία/ΗΔΙΚΑ καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα να πραγματοποιεί πλήρη έλεγχο των συνταγών πρωτίστως κατά τη συνταγογράφηση από τους γιατρούς (εφαρμογή ηλεκτρονικής υπογραφής-σφραγίδας του θεράποντος ιατρού/του νοσηλευτικού ιδρύματος/του ελεγκτή) και σε συνέχεια και κατά την καταχώριση / εκτέλεσή τους, με σκοπό να μειωθεί εντελώς ο κίνδυνος περικοπών. Ως εκ τούτου, απαίτηση για καθολική εφαρμογή της άυλης συνταγογράφησης, και άυλη υποβολή τιμολογίων ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και ο όγκος της υποβολής των συνταγών εκάστου μηνός. Με βάση τα παραπάνω ο τακτικός λογιστικός έλεγχος θα διενεργείται άμεσα οπότε δεν θα έχει ουσιαστική βάση η εφαρμογή του μέτρου πληρωμής 95+5%, αλλά ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μας αποζημιώνει το σύνολο του αιτούμενου ποσού μέσα στο ορισμένο (αν όχι νωρίτερα) από τη σύμβαση χρονικό διάστημα.

5. Όλα τα φάρμακα (και τα ΦΥΚ) δια χειρός φαρμακοποιού.

6. Παροχή φαρμακευτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη με σταθερή πάγια τιμή και κανονιστικό πλαίσιο τέτοιο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη μας ανεξαιρέτως, εφόσον το επιθυμούν, σε αντίθεση με το σημερινό καθεστώς.

7. Αύξηση του ποσοστού κέρδους των φαρμάκων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη βιωσιμότητα του συνόλου των φαρμακείων με αναίρεση των μνημονιακών υποχρεώσεων.

8. Κατάργηση του ληστρικού 0,8% επί της διάθεσης πρωτότυπων φαρμάκων για επιλογές που γίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τους γιατρούς και τους ασθενείς και επιβαρύνεται ο φαρμακοποιός.

9. Δημιουργία γραφείου Τύπου με τα απαραίτητα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά προς βελτίωση της εξωστρέφειάς μας προς την κοινωνία. Δημιουργία καναλιού στο youtube για αμεσότητα στην ενημέρωση και στη μετάδοση πληροφοριών τόσο προς τα μέλη όσο και προς τους πολίτες. Σκοπός να διατηρηθεί ο ισχυρός Σύλλογος και να ενδυναμωθεί η υπόσταση και η εικόνα του τόσο στα ίδια τα μέλη του όσο και στο κοινό τονίζοντας ότι μόνο με τη συλλογικότητα διαφυλάσσονται τα συμφέροντα των μελών του συλλόγου, αλλά και διατηρείται η άμεση επαφή του επιστήμονα με τον ασθενή.
Επιθυμούμε ο ασθενής να θεωρεί το φαρμακείο τον πρώτο υγειονομικό σταθμό που μπορεί να προσεγγίσει για τα προβλήματα που τον απασχολούν».

Το κείμενο συνυπογράφουν οι φαρμακοποιοί:
Αγγελή Ελένη
Αεράκης Νικόλαος
Αναστόπουλος Κώστας
Βασιλαδιώτης Ηλίας
Βέργου Μαρία
Βλαχάκης Θοδωρής
Βόσος Γιάννης
Γεράρδη Μαρία
Γκίλλα Νάντια
Ευαγγελογιάννη Δάφνη
Ζαρμπούτης Παναγιώτης
Ζάχος Νάσος
Ζώρας Σωκράτης
Καρβούνης Αντώνης
Κατσουλώτος Κωσταντίνος
Κοντακτσής Πάνος
Κοτζαμάνης Νικόλαος
Κοτζαμάνης Ορέστης
Λύτρας Άρης
Μακρή Γιώτα
Μεταξάς Ιωάννης
Μεταξάς Μιχάλης
Νικολούτσος Γιώργος
Νιμεέ Φραντζέσκα
Παπαδόπουλος Γιάννης
Παπανικολάου Γιώργος
Παπασάνδας Θωμάς
Πασπαράκης Μανώλης
Πατραγά Αγγελική
Πλατανιώτης Γεώργιος
Σταυρίδης Χρήστος
Στεφανάκης Νίκος
Τσαντάκη Όλγα
Τσέλιου Κλαίρη
Χατζημπιλαδέρης Νικόλας

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα φέρουν την επανάσταση στην καθημερινή άσκηση
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»