Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Απλήρωτοι έμειναν αρκετοί φαρμακοποιοί του Φ.Σ. Αττικής
Δεν συμπεριλήφθηκαν στο 95% του Απριλίου
Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων με τη… σέσουλα
Τις υπόσχεται site για το οποίο θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις

Νέα drones, ρομπότ και apps στην υπηρεσία των ασθενών

25/5/2023 1:11:46 πμ
Η εταιρεία Takeda δοκιμάζει καινοτόμους τρόπους πρόσβασης και φροντίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Takeda της Ιαπωνίας υλοποιεί μια σειρά από καινοτόμα προγράμματα προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες των μικρών νησιών.

Ήδη έχει «επιστρατεύσει» drones, με τα οποία αποστέλλει φάρμακα στους επαγγελματίες υγείας της νησιωτικής πόλης Gotō, ώστε να τα χορηγήσουν στους ασθενείς τους. Το εν λόγω πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε άλλες δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, ο στόχος είναι να εντοπιστούν οι ανάγκες κάθε περιοχής ξεχωριστά ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις.

Εκτός από τα drones, δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται και άλλοι αυτόματοι μηχανισμοί που έχουν υποσχόμενα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ρομπότ για τους πάσχοντες από αιμορροφιλία που κάνουν ενέσεις στο σπίτι τους. Το ρομπότ συλλέγει τα ιατροτεχνολογικά απόβλητα από το σπίτι των ασθενών και εκείνοι «γλιτώνουν» τις επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Εξαιρετικά χρήσιμη επίσης είναι η παρακολούθηση της κατάστασης ασθενών με νόσο Πάρκινσον μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος «Care for One», σε συνεργασία με την Apple.  Οι ασθενείς φορούν ψηφιακό ρολόι που καταγράφει διαταραχές της κίνησης και στέλνει τις πληροφορίες σε μια εφαρμογή. Οι ασθενείς μπορούν μέσω της εφαρμογής να προσθέσουν επιπλέον δεδομένα για την κατάστασή τους και όλα αυτά αποστέλλονται στη συνέχεια στον γιατρό. Το σύστημα δεν παρέχει μεν την ακρίβεια των γνωστών ιατρικών συσκευών για το θέμα, ωστόσο είναι ευκολότερο στη χρήση και δίνει μια «εικόνα» στον θεράποντα γιατρό.

Ο πρόεδρος της μονάδας της Takeda στην Ιαπωνία, Milano Furuta, δηλώνει πως αυτού του είδους οι καινοτομίες είναι ο πυρήνας της μακράς πορείας της εταιρείας αλλά και του μέλλοντός της και τονίζει: «Θέλουμε να προσφέρουμε αξία στην κοινωνία, όχι μόνο να πουλάμε σημαντικά φάρμακα. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους με δημιουργικές ιδέες να καινοτομήσουμε μαζί».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έκθεση της Edelman σε 13.000 ερωτηθέντες και 13 χώρες
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της KALTEQ Α.Ε. στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών


Σχετικά άρθρα

2018-2023: Ψωρίαση, μια ιστορία επιτυχίας γνωστή τοις… PASI
Το Brodalumab επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των διεθνών κλινικών μελετών
Pfizer: Σε δοκιμές ένας πολλά υποσχόμενος συνδυασμός αντιβιοτικών
Εντός του 2023 αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις κυκλοφορίας
FDA: Εγκρίνει νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV
Είναι το δεύτερο που θα κυκλοφορήσει στον κόσμο
Τα εμβόλια Covid-19 τον επόμενο χειμώνα θα είναι μονοσθενή
Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμπραξη των Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκου