Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Νέα δεδομένα για τις κλινικές μελέτες

18/10/2013 1:49:36 μμ
Υπηρεσία παρακολουθεί την ασφάλεια κλινικών μελετών σε πραγματικό χρόνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

 

Οι κλινικές μελέτες μπορούν πλέον να ελέγχονται και σε πραγματικό χρόνο ως προς την ασφάλεια. Με τον εντοπισμό δυνητικά σημαντικών κλινικών θεμάτων σε πραγματικό χρόνο, η Iconik Patient Safety –όπως ονομάζεται η νέα υπηρεσία της πολυεθνικής Icon– προσφέρει μια συστηματική προσέγγιση στην παρακολούθηση της ασφάλειας της συσσώρευσης των δεδομένων της μελέτης και λαμβάνει τις"κατάλληλες διορθωτικές και προληπτικές ενέργειες τη στιγμή που η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη”, όπως εξηγεί η εταιρεία.


 

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών μπορούν να εξετασθούν σε οποιοδήποτε επίπεδο λεπτομέρειας (έναν ασθενή, μία τοποθεσία, ολόκληρη τη μελέτη και τη χημική ένωση), βοηθώντας τους χορηγούς να λαμβάνουν"ενημερωμένες αποφάσεις με γνώμονα τα δεδομένα που προκύπτουν”για τη θεραπεία των ασθενών και την ασφάλειά τους, καθώς και την κατεύθυνση της μελέτης και τις εποπτικές αναφορές, όπως σημείωσε η εταιρεία.

Με τον τρόπο αυτό, η υπηρεσία εξαλείφει την ανάγκη για τη χρονοβόρο επανεξέταση των ατομικών φακέλων των ασθενών, έτσι ώστε οι συγκεντρωτικές εκδηλώσεις ασφάλειας να μπορούν να εξεταστούν πιο γρήγορα και εύκολα ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη μελέτη.

 


Με τη χρήση της Iconik Patient Safety, οι ομάδες της μελέτης μπορούν να"έχουν μια εικόνα για το εξελισσόμενο προφίλ της ασφάλειας ενός φαρμάκου με τη συσσώρευση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να επιτρέψουν τη γρήγορη αναγνώριση των αναδυόμενων ζητημάτων ασφάλειας, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία στην ευημερία των ασθενών”, τόνισε ο δρ Peter Schueler, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος υπηρεσιών ιατρικής και ασφάλειας της Icon Clinical Research. Πριν από την Iconik Patient Safety"αυτό το επίπεδο της δυναμικής ανάλυσης και της διαχείρισης της ασφάλειας των ασθενών δεν ήταν επιτεύξιμο”, σχολίασε ο δρ. Schueler.

 


Η Icon είναι πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανάπτυξης στον κλάδο της υγείας, με έδρα την Ιρλανδία, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε και μια άλλη υπηρεσία –την Iconik Monitoring– που διευκολύνει την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων παρακολούθησης των κλινικών δοκιμών, με την παρακολούθηση των δεδομένων της μελέτης σε πραγματικό χρόνο.

 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"