Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Νέα Ασπιρίνη 500mg σε αναβράζουσα μορφή

23/4/2020 5:48:29 μμ
Με επιπλέον ένδειξη για την ημικρανία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η νέα Ασπιρίνη 500mg σε αναβράζουσα μορφή ενδείκνυται για την καταπολέμηση της ημικρανίας, με το δοσολογικό σχήμα των 2 δισκίων, αλλά και του πονοκεφάλου, των μυϊκών πόνων, των πόνων στις αρθρώσεις, του πονόδοντου και του πυρετού, με το δοσολογικό σχήμα του ενός δισκίου.


Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας μορφής είναι η έναρξη δράσης της, μόλις 5 λεπτά από τη λήψη(1), φθάνοντας στη μέγιστη συγκέντρωση στο πλάσμα σε 10-20 λεπτά(2). Τα 1000mg Ασπιρίνης (2 δισκία Aspirin eff) είναι το ίδιο αποτελεσματικά όσο και 50mg σουματριπτάνης ή τα 400mg ιβουπροφαίνης για τη συμπτωματική θεραπεία ημικρανίας οξείας έναρξης και προσφέρουν υψηλή αποτελεσματικότητα και καλή ανεκτικότητα(3).

Δοσολογία για ενήλικες και παιδιά 12 ετών και άνω ως:

• Αναλγητικό σε Ημικρανία: 2 αναβράζοντα δισκία και εάν χρειαστεί η δόση μπορεί να επαναληφθεί ανά 4-8 ώρες. Μέγιστη ημερήσια δόση: 6 δισκία. Δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από 3 ημέρες χωρίς τη συμβουλή γιατρού.


• Αναλγητικό-Αντιπυρετικό: 1-2 αναβράζοντα δισκία κάθε 4-8 ώρες. Μέγιστη ημερήσια δόση: 8 δισκία. Δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερο από 3-5 ημέρες χωρίς τη συμβουλή γιατρού.


Τα αναβράζοντα δισκία πρέπει να διαλύονται σε ένα ποτήρι νερό πριν ληφθούν. Η αναβράζουσα Ασπιρίνη 500mg αντενδείκνυται ως αντιπυρετικό σε παιδιά κάτω των 12 ετών, σε άτομα με αλλεργία στα σαλικυλικά και ιστορικό άσθματος που προκαλείται από αυτά, άτομα με διασταυρούμενη υπερευαισθησία με άλλα NSAIDs, υπό ηπαρινοθεραπεία, αιμορραγικές καταστάσεις, ενεργό πεπτικό έλκος, σοβαρή νεφρική, ηπατική ή καρδιακή ανεπάρκεια, συγχορήγηση με μεθοτρεξάτη, στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

 

Βιβλιογραφία: 1. N. Muir et al. Comparative bioavailability of aspirin and paracetamol following single dose administration of soluble and plain tablets, Current Medical Research and Opinion 1997, 13:9, 491-500 2. Aspirin Effervescent SPC. 13-07-2015 3. The EMSASI, HC Diener et al. Placebo-Controlled Comparison of Effervescent Acetylsalicylic Acid, Sumatriptan and Ibuprofen in the Treatment of Migraine Attacks. Cephalalgia 2004 24:11, 947-954
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Podia Κρέμα Προστασίας και Περιποίησης για το Διαβητικό Πόδι
H καθημερινή επιλογή για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
Pharmasept Hygienic Shower Cream
23/4/2024 7:15:07 πμPharmasept Hygienic Shower Cream
Νέο κρεμώδες αφρόλουτρο εντατικής ενυδάτωσης & θρέψης
Η Vichy και το ελληνικό brand Nidodileda υποδέχονται το καλοκαίρι 2024
Με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil
Για καλύτερη διάθεση & ευεξία… Mindzen!
Κυκλοφορεί από τη Medem