Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα αποτελεσματικά δερματολογικά φάρμακα στη διάθεση των ασθενών

13/11/2023 10:33:35 μμ
Ανακοινώσεις με αφορμή διεθνές συνέδριο που έγινε στην Αθήνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ισχυρά όπλα για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου εύρους δερματολογικών βλαβών έχουν πλέον στα χέρια τους οι δερματολόγοι, όπως αναφέρθηκε με αφορμή το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας που συνδιοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Δερματολογική Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας με τη Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου. 

Αφορούν κυρίως τις σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες των αυτοφλεγμονωδών και αυτοανόσων νοσημάτων και της ακμής, στις οποίες υπάρχει τεράστια πρόοδος τα τελευταία χρόνια αλλά και τις νέες θεραπείες που αφορούν τη λεύκη, τη φλυκταινώδη ψωρίαση και τη νόσο Αδαμαντιάδη Bechcet.


Παράλληλα οι σύνεδροι ενημερωθήκαν για όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τα σύγχρονα υλικά πλήρωσης, τους νέους ενεργοποιητές κολλαγόνου, τις τοξίνες, τα νήματα και τα σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, δεδομένα που αφορούν κυρίως τους ραγδαία εξελισσόμενους πυλώνες της ειδικότητας, όπως η Αισθητική και η Επεμβατική Δερματολογία.

Επιπλέον σημαντικό χρόνο στο συνέδριο είχαν οι ειδικευόμενοι και οι κλινικές όλης της χώρας, στις οποίες ειδικεύονται με παρουσιάσεις πολύ ενδιαφέροντων περιστατικών. 


Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ Ιωάννης Μπάρκης, «είναι πολύ ευχάριστο να παρακολουθούμε την ειδικότητα της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας να προοδεύει εντυπωσιακά, να εμπλουτίζεται με νέα φάρμακα, με νέα εμβόλια, με νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και με νέες τεχνολογίες αιχμής και έτσι σήμερα οι Δερματολόγοι να έχουν τα εφόδια, να βοηθούν τους ασθενείς τους όσο ποτέ άλλοτε».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"