Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
ΠΦΣ: Πώς οι φαρμακοποιοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού;
Ώστε να μην επιβαρυνθούν με περιττή γραφειοκρατία
Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Το Β2Β website του αποτελεί την πλέον καινοτόμα πλατφόρμα στο χώρο
Το www.syfakb2b.gr έγινε ακόμη πιο ενημερωτικό, διαδραστικό και κερδοφόρο

Νέα θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας

27/9/2013 8:48:59 πμ
Η πρώτη και μοναδική βιολογική θεραπεία σε υποδόρια ένεση εγκρίθηκε από την Ε.Ε. για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στη θεραπευτική φαρέτρα αντιμετώπισης της ελκώδους κολίτιδας προστίθεται πλέον ένα νέο θεραπευτικό σχήμα, η γκολιμουμάμπη η οποία έλαβε έγκριση πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ελκώδους κολίτιδας σε ενήλικους ασθενείς που παρουσιάζουν ανεπαρκή ανταπόκριση στη συμβατική θεραπεία ή είναι δυσανεκτικοί ή έχουν ιατρικές αντενδείξεις σε αυτές τις θεραπείες. Οι ενήλικες ασθενείς που υποφέρουν από τις καταβλητικές επιπτώσεις της ελκώδους κολίτιδας έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι με τη γκολιμουμάμπη.

Σύμφωνα με τον Paul Rutgeerts, MD, Ph.D., FRCP, καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Leuven του Βελγίου, «η γκολιμουμάμπη αποτελεί μια ευέλικτη επιλογή για τους ασθενείς που προτιμούν να χορηγούν μόνοι τους τα φάρμακά τους. Η θεραπεία με γκολιμουμάμπη χρειάζεται χορήγηση μόνο δύο αρχικών δόσεων για να επιτύχει αποτελέσματα μέχρι την έκτη εβδομάδα, ενώ παρέχει διαρκή ανταπόκριση και παρατεταμένη αποτελεσματικότητα».

Βάση για την έγκριση της γκολιμουμάμπης από την Ε.Ε. αποτέλεσε το κλινικό πρόγραμμα Program of Ulcerative Colitis Research Studies Utilizing an Investigational Treatment (PURSUIT), το οποίο έδειξε ότι η θεραπεία με γκολιμουμάμπη επιφέρει κλινική ανταπόκριση, κλινική ύφεση, επούλωση του βλεννογόνου και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Σύμφωνα με την περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η θεραπεία συντήρησης με τη γκολιμουμάμπη διατηρεί την κλινική ανταπόκριση μέχρι την εβδομάδα 54.
Επιπλέον, από τους ασθενείς που είχαν αρχικά ανταποκριθεί στη θεραπεία εφόδου με γκολιμουμάμπη, αυτοί που παρουσίασαν σταθερή κλινική ύφεση και επούλωση του βλεννογόνου τις εβδομάδες 30 και 54, ήταν περισσότεροι στην ομάδα ασθενών που έλαβαν γκολιμουμάμπη απΆ ό,τι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Η γκολιμουμάμπη χορηγείται με υποδόρια ένεση με αρχική δόση και δόσεις συντήρησης κάθε 4 εβδομάδες.

Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η MSD.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναφορές για σοβαρές παρενέργειες σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών
Δείχνει να βελτιώνει τα συμπτώματα χρόνιων παθήσεων


Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
Αναπτύσσεται εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2ης γενιάς
Δημιουργεί Τ-κύτταρα, αυξάνοντας την προστασία από πιθανές μεταλλάξεις του ιού
SARS-CoV-2: Η χρονική διάρκεια μεταδοτικότητας του ιού δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες
Ισχύει για τους περισσότερους ασθενείς με COVID-19