Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Να πίνω ή όχι καφέ;

18/12/2015 11:43:00 πμ
Νέα έρευνα για το αγαπημένο ρόφημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μια ακόμη νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει την άποψη που θέλει την κατανάλωση καφέ να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και μάλιστα στην πιο "σκληρή" μορφή της που είναι το Alzheimer.

H έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση 3 έως 5 φλιτζανιών καφέ θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Alzheimer μέχρι 20% καθώς η καφεΐνη βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας αμυλοειδών πλακών και νευροϊνιδιακών κόμβων στον εγκέφαλο.

Επιπλέον, η καφεΐνη και οι πολυφαινόλες που υπάρχουν μέσα σε αυτό το ρόφημα, μειώνουν τη φλεγμονή και την εκφύλιση των νευρώνων, ιδιαίτερα στον ιππόκαμπο και στο φλοιό, περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη μνήμη.

Ο Dr. Arfram Ikram, του Erasmus Medical Centre Rotterdam, δήλωσε ότι οι περισσότερες επιδημιολογικές μελέτες σε ανθρώπους υπέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση καφέ δια βίου συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Alzheimer, με τηνεπιθυμητή προστατευτική επίδραση να εμφανίζεται με 3 έως 5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λειτουργεί σε δομή στο Μαρούσι αλλά και κατ' οίκον
Οδηγίες για την προστασία τους ενόψει των Πανελλαδικών






Σχετικά άρθρα

Η ιστορία της Χρύσας, της Ίριδας και της Νεφέλης
Μια διαδρομή δύναμης, αγάπης και κοινωνικής προσφοράς
Πώς η Disney «συμμετέχει» στον χώρο της υγείας;
Και μάλιστα με εξαιρετικά αποτελέσματα
Σε καμπάνια φαρμακευτικής εταιρείας και ο Ryan Reynolds
Μιλά στο κοινό για τις παραισθήσεις που συνδέονται με τη νόσο Πάρκινσον
ΣΥΦΑΚ: Στηρίζει το 6ο Φεστιβάλ Ξεχασμένου Παιχνιδιού στο Ηράκλειο
Διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»