Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Τι κερδίζει το χονδρεμπόριο από τα φάρμακα
Πώς διανέμονται οι τζίροι σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων
Φαρμακαποθηκάριοι: Οι 9 φαρμακευτικές εταιρείες που υπο-εφοδιάζουν την αγορά
Να θεσπιστεί υποχρεωτική, e-συνταγογράφηση στη θετική λίστα

«Να εξοφληθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί»

2/9/2008
Ανακοίνωση της Οργάνωσης Φαρμακοποιών του Συνασπισμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με αφορμή την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους ορισμένων υπερχρεωμένων ασφαλιστικών ταμείων στην Αττική, που άρχισαν να εφαρμόζουν από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής (Φ.Σ.Α.) και Πειραιά (Φ.Σ.Π.), η Οργάνωση Φαρμακοποιών του Συνασπισμού αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φαρμακοποιών για τη έγκαιρη εξόφληση των συνταγών των φαρμάκων εντός 30 ημερών, όπως ο νόμος προβλέπει και όχι σε …30 τέρμινα. Τα φαρμακεία ασκούν επί της ουσίας σήμερα την κοινωνική πολιτική στα φάρμακα, πιστώνοντάς τα συνεχώς με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Για του λόγου το αληθές μόνο στην Αθήνα τα χρέη φθάνουν τα 50 εκ. ευρώ. Αυτό έχει σαν συνέπεια φαρμακεία να έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και να αναγκάζονται να δανείζονται για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους κανόνες συνταγογράφησης αυξάνει τις διενέξεις και τα αδιέξοδα.

Το δίκαιο των αιτημάτων των φαρμακοποιών επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι φορείς ασφαλισμένων, απλοί πολίτες και όλα τα ΜΜΕ, ακόμη και τα φιλικά προς την κυβέρνηση, επιδοκιμάζουν και στηρίζουν τον αγώνα τους. Γεγονός που θέλουμε να χαιρετήσουμε ως ένδειξη ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι στην υγεία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα τους ενώνει ο κοινός αγώνας για καλύτερη περίθαλψη.

Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση και τους υπουργούς κ.κ Αλογοσκούφη και Πετραλιά, γιατί παρά τις επανειλημμένες εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσεις των φαρμακοποιών –για τα αδιέξοδα που έχουν περιέλθει και τις προθέσεις τους– και των ασφαλισμένων, έκαναν μόνο καθησυχαστικές δηλώσεις και όχι πράξεις. Δηλαδή να δώσουν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και όχι να παρακρατούν τις εισφορές των ασφαλισμένων.

Καλούμε την κυβέρνηση ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να δώσει άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα για να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες και ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ασθενών και έχουμε βαριές συνέπειες για την υγεία τους, για την οποία οι μεν φαρμακοποιοί δείχνουν εδώ και χρόνια κοινωνική ευαισθησία, η δε κυβέρνηση συνεχή κοινωνική αναλγησία και αδιαφορία.

Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα το νέο επεξεργασμένο με τους φορείς θεσμικό πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων συνταγογράφησης που λιμνάζει εδώ και καιρό στα συρτάρια των υπουργείων.

Η ευθύνη για την όποια εξέλιξη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση.»


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δημοσίευση προσέλκυσε χιλιάδες αναγνώστες και καλύφθηκε από 100+ ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο


Σχετικά άρθρα

Τι κερδίζει το χονδρεμπόριο από τα φάρμακα
Πώς διανέμονται οι τζίροι σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων
Φαρμακαποθηκάριοι: Οι 9 φαρμακευτικές εταιρείες που υπο-εφοδιάζουν την αγορά
Να θεσπιστεί υποχρεωτική, e-συνταγογράφηση στη θετική λίστα
Οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με παλινδρόμηση στο φαρμακείο
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)