Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Να απαγορευτεί το κάπνισμα και στους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους

28/8/2018 1:24:50 μμ
Αίτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, όπως πάρκα, παραλίες και χώρους άθλησης, ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) από την Πολιτεία.


«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας να φέρει στη Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος.


Σημειώνει ότι η ΕΑΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφενός μεν στις παιδικές χαρές και αφετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο τη ζητήσει και στην οποία αναγράφεται: «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».


Τονίζεται μάλιστα η πρακτική αυτή εφαρμόζεται ήδη σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, με τελευταίο το Παρίσι, και είναι καιρός να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους