Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Mylan: Ολοκληρώθηκε η διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου της για την περίοδο 2019-2020

16/12/2019 5:00:38 μμ
Πρόκληση αποτέλεσε φέτος η δυσκολία απομόνωσης των ιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φαρμακευτική εταιρεία Mylan ανακοίνωσε ότι έχει παραδώσει εγκαίρως και εξ ολοκλήρου το σύνολο των προβλεπόμενων προμηθειών του αντιγριπικού εμβολίου, τόσο προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας όσο και προς τους ασθενείς. Σύμφωνα με την εταιρεία, λίγο πριν από την έναρξη του επιδημικού κύματος της γρίπης, ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, παρέχοντας όλη την προκαθορισμένη ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων και επιπλέον ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση με επιπρόσθετη ποσότητα, μετά από αίτημα των αρχών.

Το ζήτημα της έγκαιρης κάλυψης της αγοράς υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρό φέτος λόγω των συχνών μεταλλάξεων του ιού και της δυσκολίας στην απομόνωση των κατάλληλων στελεχών για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή των εμβολίων. Ωστόσο, παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ήταν διαθέσιμο στους ασθενείς ήδη από τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Με τo τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο η Mylan έθεσε σε ετοιμότητα ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ταχεία ανταπόκριση στην καθυστερημένη αναφορά των στελεχών της γρίπης και την έγκαιρη διαθεσιμότητα των εμβολίων στους πολίτες.

Ο Γιώργος Παναγάκης, γενικός διευθυντής της Mylan στην Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασε:
"Κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη μπορεί να προκαλέσει βαριά ασθένεια, ακόμη και θανάτους, ειδικά στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η δυνατότητα έγκαιρης προμήθειας των εμβολίων μας στους επαγγελματίες υγείας και στους πολίτες. Η φετινή xρονιά υπήρξε ιδιαίτερη πρόκληση λόγω των καθυστερημένων συστάσεων των στελεχών, ωστόσο η Mylan παρέδωσε έγκαιρα όλη τη διαθέσιμη  ποσότητα των εμβολίων".
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Γιορτάζεται ετησίως στις 7 Απριλίου






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»