Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Μπότοξ και κατά της σεξουαλικής δυσλειτουργίας

21/6/2017 1:25:55 μμ
Έρευνα Ελλήνων ουρολόγων-ανδρολόγων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πολλοί τη θεωρούν απλά ένα καλλυντικό, που λειαίνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο, με το να παραλύει τους «κρυμμένους» μύες. Αλλά η αλλαντοτοξίνη, το γνωστό botox, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Τα τελευταία χρόνια οι γιατροί έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διάφορων ιατρικών καταστάσεων, όπως για τις ημικρανίες, για την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη, την υπερβολική εφίδρωση ακόμη και για το στραβισμό.

Όμως η αποτελεσματικότητά του φαίνεται πως δεν εξαντλείται σε αυτά. Μπορεί να αποτελέσει το νέο «θαυματουργό» φάρμακο για τους άνδρες που έχουν προβλήματα στύσης, σύμφωνα με διεθνή κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας, στην οποία συμμετέχει και η ιατρική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.


Του λόγου το αληθές κατέδειξαν, ήδη, δύο μικρές πιλοτικές μελέτες, που διενήργησαν οι γιατροί του ιατρικού γκρουπ International Andrology (IA) - πρόεδρος της οποίας είναι ο ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης - σε συνεργασία με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καΐρου. Στην Ελλάδα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο είναι μέλος του International Andrology.


Όπως ανακοινώθηκε, το International Andrology, με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο, έχει ξεκινήσει μεγάλη κλινική δοκιμή και βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία, η οποία θα αποκαταστήσει τη σεξουαλική ζωή εκατομμυρίων ανδρών, που υποφέρουν σιωπηλά, δυστυχείς για την ερωτική τους ζωή.

«Η νέα κλινική δοκιμή έρχεται ως συνέχεια των άλλων δύο μελετών, τα ευρήματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στην έγκριτη επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine», επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

«Ο καθηγητής Hussein Ghanem από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και ο ιατρικός διευθυντής της κλινικής στο Λονδίνο, καθ. Amr Raheem, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη συναρπαστικών αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει από τη νέα κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, το Ανδρολογικό Ινστιτούτο, που συμμετέχει σε αυτήν θα προσφέρει το botox αποκλειστικά στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας».

Τι έδειξαν οι έρευνες

Σχεδόν το 50% των ανδρών, στους οποίους έγινε ενέσιμη χορήγηση botox (βοτουλονική τοξίνη τύπου Α, το δραστικό συστατικό του botox) ανέφερε σημαντικά αυξημένη ικανοποίηση από τη στύση του σε σχέση με εκείνους που τους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο (placebo) και οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες μπόρεσαν να κάνουν σεξ με επιτυχία μετά από πολλά χρονιά.

Όλοι οι άνδρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη έπασχαν από σοβαρή στυτική δυσλειτουργία και στυτική δυσλειτουργία τελικού σταδίου και παρουσίαζαν πλήρη αδυναμία εκτέλεσης ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής. Σε περιπτώσεις σαν αυτές, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η δαπανηρή πεΐκή πρόθεση (χειρουργική τοποθέτηση εμφυτεύματος σιλικόνης). Τα πλήρη αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής θα είναι διαθέσιμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους