Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Μπορεί να προβλεφθεί η αποβολή ή η προωρότητα εγκαίρως;

2/11/2017 1:28:30 μμ
Μια εξέταση αίματος υπό δοκιμή το κατάφερε!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια εξέταση αίματος, που προβλέπει από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αποβολή ή προωρότητα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με εν εξελίξει δοκιμές επιστημόνων από το Εργαστήριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Ανοσολογίας του Σαν Φρανσίσκο και της κλινικής Care Fertility των ΗΠΑ.


Πρόκειται για το πρώτο τεστ αίματος που έχει δώσει τόσο καλά αποτελέσματα σε 4 δοκιμές και σε συνολικά 160 έγκυες γυναίκες κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης: 98% ακρίβεια στην πρόβλεψη ενός υπερβολικά πρόωρου τοκετού, 92% ακρίβεια στην πρόβλεψη ενός πρόωρου τοκετού, 92% στην πρόβλεψη αποβολής και 91% στην πρόβλεψη προεκλαμψίας.


Η εν λόγω εξέταση εντοπίζει συγκεκριμένα μικρομόρια RNA (microRNA), τα οποία όταν μια κύηση είναι επικίνδυνη, αποβάλλονται στο αίμα από τα ανοσοποιητικά κύτταρα που βρίσκονται γύρω από τον πλακούντα. Με βάση αυτά τα μικρομόρια γίνονται οι σχετικές προβλέψεις για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.


Η έγκαιρη πρόβλεψη που προσφέρει η συγκεκριμένη εξέταση (αντίστοιχες μετρήσεις γίνονται σήμερα σε πιο προχωρημένες εγκυμοσύνες), σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά ακριβείας που έχουν δείξει οι μέχρι σήμερα δοκιμές, δίνουν ελπίδες για έγκαιρη παρέμβαση και τελικά αποφυγή των δυσάρεστων αυτών εξελίξεων της κύησης.


Αναμένονται όμως μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές, με περισσότερες συμμετέχουσες, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι αυτή η εξέταση μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί στην πράξη.


Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Για να κάνει προβλέψεις πολύ υψηλών ή πολύ χαμηλών επιπέδων σακχάρου






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους