Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Μπλόκο των ηλεκτρονικών διαγωνισμών για γενόσημα φάρμακα

4/12/2012
Δικαιώνονται ο εταιρείες που είχαν προσφύγει κατά της τακτικής Λοβέρδου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Πολύτιμος χρόνος και χτήμα χάθηκαν από το «μπαράζ» προσφυγών που έκαναν φαρμακευτικές εταιρείες κατά των πλειστηριασμών για φθηνά γενόσημα στο ΕΣΥ.


Οι πρώτοι διαγωνισμοί, που έγιναν το 2011, είχαν δώσει εκπτώσεις έως και πάνω από 90% σε ορισμένα σκευάσματα που είχαν ζητήσει να προμηθευτούν τα δημόσια νοσοκομεία.


Ακολούθησαν, όμως, δικαστικές προσφυγές επιχειρήσεων, οι οποίες κατήγγειλαν σωρεία παρατυπιών στους εν λόγω διαγωνισμούς.


Οι διαγωνισμοί βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς οι εταιρείες «μπλόκαραν» τις υπογραφές των σχετικών συμβάσεων με τους εκάστοτε αναδόχους, με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.


Η έκβαση των δικαστικών προσφυγών, ωστόσο, φαίνεται ότι δικαιώνει τις φαρμακευτικές εταιρείες που είχαν μειοψηφήσει στους εν λόγω διαγωνισμούς.


Το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είχε αναδειχθεί επί υπουργίας Λοβέρδου, ο οποίος είχε επιχειρήσει να δώσει ώθηση στα γενόσημα φάρμακα.


Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με τους Φ.Σ. Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας
Διδακτορικός φοιτητής ανέπτυξε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή